önskelista del 2 - konstfärg, väggfärg, tavelfärg, och så lite böcker med färg...

Jag håller på att måla klart tre ATCs med tema blåhårig häxa, hinner jag klart med dom idag, så blir det målarmåndag sedan. Just nu blir det en till önskelista, för det var saker jag tänkt ha med på den förra, som jag glömde bort under tiden jag skrev den. Egentligen borde jag hitta något bättre namn än önskelista, för jag har ingen annan än mig själv att önska av - mest är det en påminnelselista (för jag är glömsk, och tycker om att ha saker ordnade och sorterade och samlade på ett ställe så att dom är lätta att hitta) och en tips-på-bra-och-fina-saker-lista, men det är lite väl långt - önskelista får fungera i brist på bättre!
 
Mitt favoritmärke på akrylfärg är Golden, och förut fanns det bara att köpa på Masters i Stockholm, som dessutom inte har någon nätshop. Jag brukade passa på att köpa på mig ett gäng om jag var i närheten, vilket är väldigt sällan. Nu har Panduro börjat sälja Golden - gissa om jag är glad! Jag använder deras fluid acrylic, en tunnflytande akrylfärg som har massor av pigment, den är dyrare än "vanlig" akryl, men jättedryg. Payne's gray och vitt går alltid åt, men alla kulörer står på önskelistan! Egentligen skulle jag låta någon annan beställa färg åt mig, för jag brukar fastna i samma kulörer jämt, och sedan när jag målar, så saknar jag färger. Låter jag någon annan välja, så skulle jag förhoppningsvis få hem lite andra färger!
 
 
Färg av ett annat slag är det här - jag har snickerierna i köket och trappa och panel i hallen att måla, och först tänkte jag ha dom i olika färger. Nu har jag kommit fram till att det blir lugnare med samma färg i båda (alla tre!) rummen, och eftersom köket är mörkblått, och tapeten i hallen grön och beige, så känns en blå nyans som drar mot grön helt rätt. Som den här från Jotun Lady, "Dark Teal" nr 5454, Alcros "Uranus" ser också ut att vara på rätt spår. Frågan är bara - vad är snyggast, sidenmatt eller halvblank?
 
Jag villhöver mer feministisk konst på väggarna! Många av dom tavlor jag har uppe, har jag haft uppe i många år, det är dags att förnya lite, och jag förnyar gärna med konst som betyder något förutom att vara en fröjd för ögat. I oktober köpte jag två konstverk, ett print och ett litet original, och jag vill gärna ge dom lite feministkompisar. Femart.se är en suverän samlingsplats för feministkonst, här borde det definitivt gå att hitta fina och bra och roliga prints! Lady Dahmers är en som jag beundrar, hon står för mycket som jag står för, och hennes konst är superläcker. Den här är slutsåld, men ska tryckas igen efter jul, men den här fick också gärna flytta hem till mig! Den här av Eplet har jag önskat mig förut, och önskar mig fortfarande! Vad kan jag säga - jag omger mig gärna med andra kvinnor!
 
 
I bokhyllan omger jag mig förresten också gärna med kvinnor - kvinnliga författare och kvinnliga karaktärer. Jag har en hög med romaner av det slaget, men uttalat feministiska böcker saknar jag - dom är alldeles för få, bara en handfull eller så. Jag önskar mig flera! Ännu hellre när dom är så här fina och illustrerade som dom här - dom här böckerna skulle jag definitivt göra plats för i bokhyllan!
 
 
En annan variant på böcker om kvinnor - jag har dom två första böckerna om Mademoiselle Oiseau, och dom är helt magiska, klart jag vill ha den tredje också! Girl Power förklädd till barnbok, med fantastiska illustrationer och en bra historia, fullträff på fullträff!
 

Kommentera här: