målarmåndag - när jag har målardejt

Förra helgen hade jag ju besök, en konstkompis från Kanada, Audrey, var här. Supertrevligt rent allmänt, och att vi tillbringade många timmar med att måla gjorde det ännu supertrevligare! Jag ska skriva ett inlägg om besöket, men idag tänkte jag visa det jag målade. Jag målade några ATCs till en swap, och jag målade några större bilder till Audrey, vi passade förstås på att byta konst irl när hon ändå var här!
 
 
  
Tre kort till den Fave Artist PAT (Pick A Theme)-swap som jag höll i. Det går alltså ut på att deltagarna delas in i grupper om fem, var och en väljer en favoritkonstnär, och dom andra målar antingen nånting i den konstnärens stil, eller kopierar något av konstnärens verk. Jag är usel på att göra i någons stil, så jag väljer att kopiera. Till vänster på bilderna är mina verk, till höger är originalen. Uppifrån och ner, så är det Diego Rivera, Suzanne Gyseman och Lawren Harris. Den nedersta såg ut att vara enklast av dom allihop, men oj vad jag bråkade med den...
 
Den fjärde (längst upp till höger) är Ryota Murayama, den målade jag redan i somras. Det roliga med såna här swappar, där en kopierar andra konstnärer, är dels att få upptäcka ny konst, dels att prova på nya stilar, och först och främst (för mig!) att få utveckla sin egen konst. Det är så lätt att en fastnar i samma stil och samma spår, och viktigt del av skapandet för mig är att utvecklas, att röra mig framåt. I sidled ibland, men helst framåt. Jag tycker om att se tillbaka på det jag målat, och se att jag har blivit bättre genom åren.
 
Det här ATC-kortet skickade jag också med i ett swap-kuvert, men bara för att jag var skyldig en av deltagarna ett ATC. Temat var människa med djurmask, och det råkade bli en budoarbild med en muminmask... Ja, kroppen är inte realistisk, nej, det är inte meningen heller...
 
Vi gjorde ett samarbete också, vi målade varsin bakgrund, målade motiv på varandras bakgrund, och bytte sedan tillbaka. Den här bakgrunden målade alltså Audrey, jag målade motivet, och sedan fick Audrey tillbaka den. Jag började att riva papper i en någorlunda människoform, och målade sedan en person av det.
Eftersom Audrey gillar Mumin, så blev det ett Mumintroll också, och så ritade jag dit en liten hälsning från djuren också. Hittar ni den?
 
Ännu en målning till Audrey, fast här gjorde jag bakgrund och motiv, precis som vanligt. Som vanligt, så börjar jag med collage och akrylfärg till bakgrunden, lite schabloner och lite oljepasteller blev det också, och sedan målade jag en helt random form med vit akryl, som jag sedan fyller ut med lager på lager av akrylfärg. Jag tycker om att bara använda några färger, den här gången en lila, en blåsvart och så rosa, jag känner mig aldrig begränsad av det, utan tycker oftast att det till och med är lättare att måla så.
 

Kommentera här: