julpaket à la familjen addams

Det är tre veckor sedan jag skickade mitt hemliga ornamentpaket, och igår nådde det äntligen sin mottagare! Eller ja, jag tror att det har legat i en postbox ett tag, enligt paketspårningen så är det ett tag sedan det levererades. Men jag ville inte visa det förrän mottagaren fått paketet och öppnat det, och igår var den dagen, så idag kan jag visa vad jag skickade! Det finns några förhållningsregler - det ska vara ett handgjort ornament, en present (handgjord eller köpt), något att äta och något att dricka. Jag tenderar ofta att ta i från tårna, så jag skickade några saker till...
 
Jag är rätt slarvig med paketinslagning, så jag brukar lita på fina papper. Minns jag rätt, så är papperet med berg och träd från Lagerhaus, och det med hus är från Rusta.
 
Inuti paketen såg det ut såhär! Inte speciellt juligt, kan en del tycka, men just därför valde jag den här partnern - för att han inte är intresserad av juliga julsaker, för i år tycker inte jag heller att sånt känns särskilt intressant.
 
Ornamentet blev dom här fyra, fladdermöss i papperslera, älgtänder, och så byggde jag ihop det med metalltråd och diverse pärlor. Mottagaren firar inte "jul"-jul, inget rött och grönt och tomtar och glitter, utan mera som julen hos familjen Addams. Fladdermöss och tänder kändes lämpligt då!
 
Jag skickade med några älgtänder till, att göra något med, att samla på, eller bara att titta på för att dom är fina. Vem är jag att bestämma vad som ska göras med dom när jag väl skickat iväg dom?
 
På posten hittade jag dom här fina vykorten, jag tyckte att dom enkla motiven i svart och vitt kunde passa hemma hos en murrigare julfirare, ifall han vill rama in dom.
 
Lite samma tanke hade jag med den här tallriken - det är inte bara tomtar som har skägg och lustig huvudbonad, det har vikingar också. Den här tallriken, som firar Jämtlands Gilles 100-årsdag, hittade jag på Röda Korset, dels tyckte jag att den var rolig för att den är härifrån Jämtland, dels gillar jag det svartvita vikingamotivet. I USA lägger dom fram kakor till tomten på julafton, jag tänkte att det här fatet skulle fungera som ett lite mer alternativt kakfat. Jag skickade också med recept på ett gäng typiskt svenska julkakor, plus lussebullar förstås.
 
Den faktiska presenten (även om vikingatallriken och älgtänderna också är presenter) är det här ouijabrädet som jag målat. Jag vill gärna ha ett eget ouijabräde, men istället för att göra ett till mig själv, så gav jag bort ett istället. Japp, det kallas väl genomtänkt... Men mottagaren gillade sitt ouijabräde, det tyder på att jag fattade rätt beslut att ge bort istället för att behålla!
 
Det drickbara i mitt paket var ett gäng tepåsar (för det är fler än jag som gillar te!), och det ätbara var skumskallar med tomteluvor, dvs tomteskallar. Bubs är mina favoritgodisar (helst dom syrliga eller dom med lakrits), så det kändes bra att kunna dela med mig av något jag gillar.
 
Mitt paket har inte kommit än, det har varit på väg i tre veckor, men det är väl så det är före jul... Igår, den 20:e var paketet i Oslo, med lite tur hinner det komma imorgon, annars får jag helt enkelt vänta tills efter jul. Jag väntar också ett tepaket, men det är inte säkert att det har skickats än, det ska skickas någon gång i december. Ett tredje paket som väntas, är min Twin Peaks-tarotlek, jag har väntat i sådär två år, nu är den äntligen på gång. Hoppas den hinner komma i år!
 

Kommentera här: