sånt jag fixar och sånt jag fått

Min plan på 20 minuters hemmapyssel om dagen gick i stöpet efter loppisen, det tog flera dagar att bli som folk igen, och då hade jag helt glömt bort det... Men jag har inte gett upp, jag ska sätta igång igen framöver - att ställa äggklockan på 20 minuter, städa/plocka/fixa det jag hinner, och när den sedan ringer så är jag klar för dagen. Jag gillar konceptet, jag måste bara få in det som vana! Men - jag får mina ryck ibland ändå! Dom senaste dagarna har jag fått tummen ur och fixat:
 
- Två klänningar med släppta sömmar har lagats.
 
- Två tarotväskor har sytts till två tarotlekar som saknar ask.
 
- Hyllor har skruvats upp i klädkammaren och fyllts med stickade tröjor och koftor. Förresten - hur mycket stickat är för mycket? O_o
 
- Virkade filtar har lagts undan (en har legat framme i några månader sedan den tvättades, en har inte passat in i sovrummet sedan jag tapetserade, men har legat kvar ändå).
 
 
Det känns som det var mer, men det var det visst inte... Däremot har jag stickat små sockar tills jag stickat hål på fingret. Bokstavligen. Jag har stickat ett sår på pekfingret, så sockarna får ta en liten paus, däremot har jag fortsatt att sticka på min blå fluffiga mohairfilt. Den kanske också räknas som att få tummen ur, den har legat orörd ett tag. Eller är den ett för nytt projekt?
 
Andra "projekt" som ska fixas i veckan är räkningar och handling. Räkningar först, förhoppningsvis blir det pengar kvar att handla för också - Lidl har extrapris på massor av vegetariskt den här veckan, så planen är att åka in till Östersund på lördag, handla mat och träffa Suss och Vincent. Jag hoppas alltså på att det blir över några pengar att handla mat för! I och för sig, hur lite pengar det än blir över, så är Lidl ändå det bästa stället att spendera dom på, för mer mat för pengarna är det svårt att få. Jag förbereder ändå redan nu, skriver listor på vad som inte får glömmas - kattmat och kattsand (det går hur mycket kattmat som helst!), pasta, ris, sojamjölk, mjöl, potatis, te... Jo, och tapetklister, så att jag kan tapetsera i vardagsrummet. Allting utöver det är ren bonus!
 
 
Apropå bonus - ni vet hur jag tror på att universum (gud, högre makter, vad ni vill) ger oss det vi önskar. Inte allt vi önskar, inte hela tiden, men rätt vad det är så dyker exakt det vi vill ha upp. Ju mer jag reflekterar över det, desto mer lägger jag märke till det - förstås. Jag väntar på tre orakelkortlekar som är precis dom jag önskade byta till mig, jag önskade tranfjädrar (jag plockar fjädrar jag hittar, mest är det skator och måsar, vi har mycket tranor här, så jag ville ha fjädrar från dom också), och Alice hittar en fjäder åt mig vid vägkanten. Och apropå vägkanten - jag har aldrig hittat en fyrklöver i hela mitt liv, och igår när jag var ute med Alice, så hittar jag en klövertuva full med fyr- och femklöver! Sju stycken hittade jag, och dom ligger nu i press, jag ska hitta en fin ram till dom och sätta upp dom på väggen bara dom är torra. Hördu universum - fina ramar vill jag gärna hitta, till min ouijatavla, till min platta mal och till mina lyckoklöver!
 

Kommentarer:

1 Lillemmish - mode - inspo - mamma:

så fina sockar =)

ha en underbar dag

kram

Svar: tack så mycket! detsamma!
Miss Kitten Heart

Kommentera här: