med rumpan på månen

Jag har sagt mer än en gång hur mycket jag gillar byteshandel (just nu har jag tex två tarotlekar på väg, den ena bytt mot en tarotväska, den andra bytt mot en av mina tarotlekar), och jag är alltid supernöjd när jag lyckats byta till mig något istället för att köpa. Nu senast kom Karin (som jag jobbar med) med ett par Minnetonka-skor som var för små för henne, och undrade om jag var intresserad av dom. Hon har alltid olika slags Minnetonkas på sig, och jag är alltid grön av avund - jag har ju letat skor/stövlar i mockasinmodell i flera år, och inte hittat det jag tänkt mig (jag har inte haft Minnetonka i huvudet, jag kände igen namnet när hon sa det, men det är som sagt inget jag letat efter medvetet). Ännu mer intresserad blev jag förstås när skorna satt som en smäck! I gengäld, så önskade hon sig ett filtat sittunderlag, hon hade sett ett på slöjdmässan, men inte hunnit köpa det i tid. Klart jag kunde sticka ett sittunderlag!
 
Jag började sticka en rektangel i det rosalila garnet, jag höll det dubbelt från två nystan. Garnet var mitt första försök till garnfärgning, från förra sommaren, och jag hade visst inte sköljt det ordentligt - jag blev helt lila om händerna medan jag stickade! Sedan sydde jag på motivet med maskstygn, jag ville ha något slags häxigt motiv, och trippelmånen kändes spot on, särskilt sedan jag hittat ett diagram som stämde perfekt med maskantalet. Sist av allt, så virkade jag en kant runt alltihop med växtfärgat garn. Allra sist av allt, så körde jag sittunderlaget i tvättmaskinen, först på 40 grader. Det filtade inte nog mycket då, så då körde jag en gång till på 60 grader, och då blev den såhär:
 
Jag hade trott att den skulle krympa mera, men annars är jag nöjd! Med tanke på hur lite jag har stickat och filtat i mina dagar, så känns det som en stor framgång att jag överhuvudtaget fick det att fungera, och att det blev ett användbart resultat. Sittunderlägget är stort, för en stor rumpa kanske, eller en längre bänk, eller så kan det vikas dubbelt, så blir det dubbelt så varmt. Det skulle också kunna användas som en slags duk, eller bordstablett, eller vad en nu kan tänka sig.
 
Skulle det vara någon som har tex en hink tapetklister, en stor byrå, en krusidullig soffa, eller något annat jag kan tänkas vara intresserad av, och som kan tänka sig att byta bort det till mig, hör av dig! Lämna en kommentar, skicka ett meddelande, jag tillverkar gärna något, eller kollar om jag äger nånting du är på jakt efter - byteshandel är verkligen helt fantastiskt bra!
 

Kommentera här: