loppislördag - blandade metaller

Jag fick mina pengar för sålda saker på slöjdmässan i veckan, egentligen betalas dom inte ut än på ett par-tre veckor, men eftersom jag annars inte hade bensin i bilen (och alltså inte kunde ta mig in till Ström och jobba), så fick jag mina pengar redan nu. Jag tankade för hälften, handlade mat och kattmat för andra hälften, förutom några tjugor som jag lyxade till det för - jag gick på Röda Korset, och jag köpte några saker. Absolut en onöda, javisst, men åtminstone jag behöver få spendera lite på onödor ibland också - annars handlar det bara om att få lite pengar att sträcka sig så långt som möjligt, till det allra mest nödvändiga. I långa loppet är det rätt själsdödande, jag behöver få köpa något annat ibland också. Jag köper gärna tidningar, böcker, tarot-/orakelkortlekar, målargrejer, garn, te, krukväxter, sånt som gör mig glad, men jag har i princip slutat köpa allt sånt, pengarna finns helt enkelt inte. Några loppisfynd nån gång tycker jag är en bra kompromiss!
 
 
 
 
Den här gången föll jag visst bara för en massa metall, i en massa olika nyanser av silver, mässing och brons. Den gamla stilregeln säger att en inte ska blanda olika metaller, men jag tycker att den här samlingen visar att den regeln bara är blaha - det är jättesnyggt att blanda! Jag håller mig i och för sig mest till mässing, men enstaka silverfärgade föremål kan också slinka med.
 
Mässingskrukor kan jag aldrig låta bli, jag håller på att byta ut mina retrokrukor mot mässing, jag har en del kvar att byta ut.
 
Bronsstatyn är en sån där sak som jag sällan kan låta bli - dels kvalar den in på temat gudinnor (= Afrodite), dels kvalar den in på temat roliga/fina/speciella inredningsdetaljer som blir pricken över i:et.
 
Nötknäpparekorren har jag sett i inredningstidningar i juletid, och jag har velat ha en länge. Dels är den jättefin, dels så verkar jag inte kunna låta bli ekorrar - ställer jag ihop allting med ekorrmotiv jag har köpt genom åren, så skulle det visa sig vara en mindre samling.
 
Silverramen med svanar ska jag spreja, först tänkte jag att den skulle bli guldfärgad, men nu funderar jag på om den inte ska bli svart istället. Som jag sagt förut - alla detaljer kommer fram så bra med svart. Ramen är en sån där pricken-över-i:et-grej, den kommer att passa så himla bra när jag har målat/tapetserat flera rum mörkmurriga, den är krusidullig och dekorativ och kitschig, och jag måste bara hitta nånting att rama in i den också!
 
Tesilar behöver jag strikt talat inte fler av, jag har många, och använder bara ett par stycken. Men det är väl just det som betecknar en samling - att antalet föremål är fler än vad en egenligen behöver. Fina tesilar tycker jag är ett lysande samlingsobjekt - dom är billiga (oftast kostar dom bara en femma, nu fick jag med den gratis på köpet!), och för mig som är tedrickare av rang, så är det en väldigt relevant sak att samla.
 
Ljusstakarna med hästskor är nog den onödigaste saken av alla, dom är så små, att det är bara julgransljus som passar, och eftersom jag aldrig eldar julgransljus (dom brinner så fort, jag hinner knappt vara med), så är det ren och skär dekoration. Väldigt fin dekoration! I och för sig, dom kan också räknas till pricken över i:et, såna detaljer som gör ett hem personligt.
 
Till sist, ett litet mässingsfat. Tanken är att till exempel lägga smycken i det, eller annat smått som kan vara bra att samla ihop på ett ställe. Jag har svårt att låta bli sån här gedigen mässing, det ska vara tungt och ligga bra i handen!
 
 

Kommentarer:

1 NORRSKEN EMMA:

va fina ljusstakarna var med hästsko =)

ha en fin lördag

Svar: visst var dom? ♥
detsamma till dig!
Miss Kitten Heart

Kommentera här: