loppisförbereder

Igår när jag kom hem var jag helt slut, jag åt middag, somnade på soffan, vaknade efter ett par timmar, gick ut med Alice, och gick sedan och lade mig. Att städa/plocka/nånting överhuvudtaget var inte ens att tänka på, inte ens i bara tjugo minuter. Jag orkade inte ens diska middagstallriken! Men - jag vill få till en regelbundenhet i skötseln av mitt hem, jag vill inte att det bara ska rinna ut i sanden, så i morse klev jag upp en timme tidigare, och så bäddade jag rent i sängen. Dessutom hann jag sitta och måla en stund, så det var en bra morgon.
 
Nu när jag kom hem, innan jag ens kommit in, så bar jag bort två soffor och en fåtölj från gräsmattan, jag ska elda upp dom framöver. Dessutom flyttade jag på vinterdäcken - nu ska jag bara gräva upp en hög med grässvål, så kan jag klippa klart gräsmattan sen. Jag vill gräva ut köksträdgården också, men det är ingen panik med det, huvudsaken att det ser någorlunda ok ut tills på lördag - jag ska ju ha loppis då, och hoppas på att det kommer folk. Då vill jag inte att det ska se ut som hej kom och hjälp mig!
 
Jag vill också att det ska vara fint väder, eller åtminstone uppehåll, så att jag kan hålla till ute (även om jag försöker planera för regn också, och hur jag ska få plats inomhus). Morgondagens 20 minuter av städning kommer alltså att bestå av att klippa gräs, plocka fram och prismärka det som ska säljas, och att vara beredd på att plocka undan allt i köket som jag vill ha kvar, ifall det blir regn. Ingen städning alltså, bara loppisförberedelser!
 
Ja, imorgon är jag alltså ledig, likaså lördag och söndag, för nu har jag tagit helg. Jätteskönt!

Kommentera här: