trolleri med liten rest

Jag håller på och väntar på att pastavattnet ska koka, det blir pastasallad till middag. Under tiden tänkte jag visa vad som är bra med att laga flera portioner på en gång - självfallet för att kunna äta flera måltider av samma rätt, men en annan variant är att använda en rätt som grund till flera måltider. Mitt exempel här, är biffar av vita bönor och zucchini, jag gjorde sex biffar, som blev till sex måltider:
 
Den första måltiden blev en biff, tacosås, oatly fraice och klyftpotatis.
 
Nummer två, aivar och en biff på fullkornsbröd.
 
Nummer tre, en biff, tacosås och oatly fraice i tortillabröd.
 
Fyra: pasta med sås gjord på fryst blandsvamp och tärnad biff i oatly imat och soja.
 
Fem och sex: bönbiff i tortillabröd, med tomatsås, oatly fraiche och inlagd gurka.
 
Jag hade kunnat variera mycket mer, men begränsades av bristen på innehåll i kyl och skafferi, och brist på färska grönsaker. Sensmoralen är i alla fall den här: Vill man inte laga mat varje dag, så kan man alltid göra storkok några dagar i veckan. Det behöver inte betyda att man sedan äter samma mat i flera dagar, utan maten kan varieras och trollas med och bli till mer eller mindre olika rätter. Eller så gör man mat som lasagne, grytor och soppor, som bara blir godare när dom står till sig, och därmed är en ren fröjd att äta flera dagar i rad.
 
Storkok alltså, så jäkla bra grej!
 

Kommentera här: