små piff ger stor skillnad

Jag fortsätter att piffa och fixa här hemma, helst hade jag velat renovera badrummet och köket, och få trädgården någorlunda klar, men eftersom dom tre är stora projekt som inte är möjliga att ta itu med nu, så småpiffar jag istället. Lördagens två gratisfynd på tippen ledde till två fix hemma, dels i köket, dels i sovrummet.
 
 
Den vita trådhyllan passade på millimetern på köksbänken, och där får den stå och förvara mina favoritteburkar. Teburkarna innehåller julteer, jag köpte ett gäng i december, och drack bara upp en bråkdel, så julteinköpet är fixat för den kommande julen också. Ekonomiskt och bra! Teakhyllan hittade jag på Röda Korset för ett tag sedan, jag tror jag betalade en tjuga, den sitter på väggen och innehåller mera te, en cupcakedegskrapa, Batman, honungsbjörnen jag köpte i lördags för en tia, och så tre pudlar som jag hittat på loppis, jag tror dom kostat 5-10 kr styck. Fina pudlar har jag svårt att stå emot!
 
Längre ner på köksbänken står brödskrinet från Dollar Store som jag pimpat med blommönstrad vaxduk och gul kontaktplast, en gul kakburk och två teburkar köpta på loppis, och så tre mjukdjur som jag - vuxna människan! - inte kunnat motstå. Dom svarta och vita djuren, en nalle och en katt, känns mer som inredningsdetaljer än som gosedjur (ungefär som Bojesens träapa), och den gula nallebjörnen gav mig en massa barndomsnostalgiska känslor - jag hade en nästan likadan, fast röd och mycket större, när jag var liten, men den försvann för många år sedan.
 
Igår kväll bäddade jag rent innan jag gick och lade mig, och passade på att skruva av sängbenen också. Dom nya sängborden var ju lite väl låga till sängen innan, nu blev dom alldeles lagom! Dessutom så känns rummet rymligare nu, och eftersom sängen är hög i sig själv, så känns det inte alls som att jag sover på golvet. En succé alltså! Som synes så håller Alice med!
 
Sängen är förresten en av väldigt få nyköpta möbler här hemma, det är den och bokhyllorna i vardagsrummet, och så mitt lilla silverbord, sen tror jag att allting är köpt på loppis, på auktion och på fb, ärvt, fått, hittat, tippfyndat... Väldigt plånboksvänligt, väldigt personligt, och väldigt fint!
 

Kommentarer:

1 Birgitta:

Nu måste jag nog snart göra ett studiebesök :-)

Svar: det måste du nog ^_^
Miss Kitten Heart

2 Anna-Karin:

Vad mysigt hem du har =) Det är samma här faktist, sängen är nog det enda som är nyköpt, resten är från loppisar, vänner och bekanta och tippen =)

Svar: tack så mycket! förstår du varför jag kände igen mig i ditt hem? fast jag har lite mer vitt och lite mindre samlingar, men vi delar smak i mycket! ^-^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: