skåp-makeover

Idag får ni alltså se mer av mitt nya tyg- och garnskåp. Ja, så nytt som ett 50-talsskåp nu kan bli! Lite av en bildkavalkad blir det, och så avslutar jag med bilder på bordet som innan stod där skåpet står nu.
 
Såhär fint blev det alltså - skåpet ser nästan platsbyggt ut, det var nästan millimeterpassning! När tanken ko, så började jag med att ta fram tumstocken, och som ni ser - perfekt passform!
 
 
Överluckorna lyftes av, och hyllpapper häftades fast. Det blå papperet hittade jag i ett uthus hos mormor och morfar, det rosa är samma våtrumstapet som jag har i badrummet, den räckte inte till hela hyllan, men samsas fint med den blåa. Känns bra att både mormors hyllpapper och min badrumstapet får leva vidare såhär, särskilt som att badrummet måste renoveras och tapeten alltså kommer att tas bort.
 
Hyllorna i nederskåpet fick förstås också hyllpapper, det här har jag hittat på loppis, det har väntat i många år på att få hitta ett hem. Här passade det bra! Som synes, så fanns ingen överskiva på mitt skåp, jag hade absolut kunnat spika dit en, men jag tycker inte att det är så superkinkigt, det borde inte bli så supermycket damm när dörrarna är stängda.
 
Sådär - hela skåpet med sitt brokiga innehåll!
 
Jag funderade på att låta bli överluckorna, men kom fram till att det blev bäst med dom på plats ändå. Som jag skrev igår, så fick jag inte fast dom i spåren ordentligt, men det funkar bra ändå. Tyngdlagen och spåren nertill håller dom på plats hur bra som helst!
 
 
Och sen var det dags för det roliga - att fylla skåpet! Jag har visst en del sockgarner, 2/3 av allt garn är sockgarner... Tur att sockar är en favoritsak att sticka!
 
Mina tyger fick flytta från köksskåpet där dom bott och in hit, det blev mycket bättre, och mycket översiktligare. Som ni ser, så får jag till och med plats med lite mer tyger! Jag har en plastlåda full med tyger som inte fått plats innan, en del av dom ska packas upp och läggas in hit också. Jag ser fram emot att få tillbaka sylusten, för det finns en massa fint häri! Längst ner står det skrin och burkar av alla de slag - pärlor och sytråd och virkade dukar och fågelfjädrar och tygband och sånt.
 
Det här bordet stod ju förut på andra sidan väggen, och där bordet nu står stod en Ikeahylla (en vit sån, som jag säljer nu, om nån är intresserad!). Det som stod i den hyllan har flyttat in i skåpet som blev ledigt när jag flyttade på tygerna, och jag känns inte behöva den hyllan nånstans annars, och dessutom - glas och metall är inte riktigt min grej...
 
Mina monsteror stod förut på ett par piedestaler (den ena ställde jag i en fruktkorg i mässing, den innehöll förut garn, nu får den innehålla en blomma), men fick flytta till bordet istället, och kokböckerna stod förut längst upp på hyllan som stod här innan, dom passar bra på nedre hyllplanet.
 
Glashyllan från Indiska stod förut i köksfönstret, men där står det blommor nu. Den fina lilla koppen är ett loppisfynd (en femma tror jag den kostade), och klämgrejen på kanten är från en svets, när det blev dags att byta den, så behöll jag den gamla. Jag tycker att den är fin, och så är den ett lagomt stort minne från den tid jag jobbade som svetsare.
 
Såhär blev det alltså, nya skåpet står på plats, lilla bordet har fått en ny plats, och jag är supernöjd med båda delarna! Och tänk - nymöblerat och fint, en helt ny möbel till och med, och ingenting kostade mig en krona. Helt lysande!

Kommentera här: