ovärldsliga porträtt

Igår kväll hade jag lite av en ATC-fabrik - jag målade klart två kort (plus ett "vykort" dvs 4"x6"), klippte ut en hög med kort att måla på, och så gjorde jag bakgrunder till sex kort, plus att jag letade rätt på referenser till två kort till. Jag älskar verkligen att jag målar igen, och att det riktigt kryper i kroppen efter att få sätta mig ner i målarrummet (jag ska ta en tupplur nu, sov lite inatt, men sen ska jag upp och måla!). Jag sörjer faktiskt inte ett enda dugg att jag inte har lust att sticka eller något annat, målningen gör mig lycklig!
 
Jag målade en annan månflicka, men mottagaren blev inte helt förtjust i den, så jag målade en till. Som tur är, så gillar hon den här, och den första har jag redan bytt bort. Slutet gott, allting gott!
 
Till ett annat byte gjorde jag en magisk kvinna. Både den här och den förra fick jag kämpa lite med, det flyter inte lika lätt som det gjorde förr. Ansiktena har jag målat om flera gånger innan jag blev nöjd. Å andra sidan - jag har inga problem med att göra om tills jag tycker om det jag ser, och att göra om ett litet ATC-kort (som är 2.5"x3.5") är betydligt lättare än att sticka om en tröja som jag inte är nöjd med. Tro mig, det har jag också gjort, mer än en gång...
 
Den här ugglan är i vykortsstorlek, och den tycker jag väldigt mycket om - såpass att jag gärna hade behållit den själv! Men det ska jag förstås inte, den ska skickas till sin mottagare i USA (eller om det var Kanada? eller UK? utomlands i alla fall...), och jag ska få konst i utbyte. Det är ju det jag gör - målar i litet format, och byter mot andras konstverk. Ett jättebra sätt att samla originalkonst, och att få väggarna fulla med fina tavlor, eller att få pärmar fulla med samlarkort som är hundra gånger finare än hockeykort och pokemonkort.
 
Det översta kortet är bara akrylfärg, dom andra två är mixed media - jag började med ett lager collage, och målade sedan en bakgrund ovanpå collaget, och så motivet ovanpå det. Det är oftast så jag går tillväga när jag målar, jag skulle vilja bli bra på föreställande bakgrunder, men det är jag inte. Oftast får jag totalt hjärnstillestånd när det är dags för bakgrunden, så genom att börja med lager av papper och färg så blir det en färdig bakgrund och jag slipper fundera på saken. Egentligen betyder det här bara att jag behöver jobba mera på att måla bakgrunder, precis som att jag behöver jobba på att måla likheter och att måla djur och natur. Man blir bra på det man jobbar på!
 

Kommentera här: