målarmåndag - på banan igen

Jag har precis kommit hem, det blev en jättetrevlig dag i Junsele med Anna, men nu är jag helt slut. Jag skulle gärna gå och lägga mig nu, men jag ska försöka hålla mig vaken en stund till. Jag har ju äntligen en målarmåndag! 
 
Dom senaste dagarna har jag ju målat, och det känns helt fantastiskt! Det bara kliar i fingrarna efter att måla mera, jag har hoppat på en swap och har flera byten på gång, och jag har flera påbörjade kort. En del är nästan klara, jag ska bara bestämma mig för att dom är det. Här är i alla fall dom första tre som är färdiga, dom första för i år, faktiskt!
 
Temat på kortet till vänster är local city scapes, så jag målade våran staty Jätten Jorm, med Strömsundsbron i bakgrunden. Mera Strömsund än så blir det inte! Den högra skickade jag med som ursäkt för att jag var så sen, hon samlar på fågelpojkar.
 
Jag använde den här urtidsfågeln som referens för fågelkroppen, och ansiktet blev bara som det blev - jag skissar sällan, målar bara en grov skiss direkt med akryl och pensel. Den ser ganska vildsint ut, medan kroppen mest liknar en kalkon. Så kan det bli ibland, jag gillar den ändå, dels ser kortet betydligt bättre ut i verkligheten, dels var den här vildsinta kalkonen som kickade igång målarlusten igen.
 
Den här är på temat månflicka, jag gillar henne, men mottagaren blev inte helt såld, så jag målar på ett alternativ. Jag tjurar inte över det, kortet som blir över kommer jag att kunna byta bort sen ändå.
 
Framöver i veckan kommer det bli mer av färdiga konstalster, precis som förr i tiden - på den tiden då jag hade nya målningar att visa titt som tätt. Den gamla goda tiden!
 
I veckan hoppas jag på att sälja en tarotlek, lite av pengarna tänkte jag faktiskt lyxa bort, jag funderar på att unna mig några nya schabloner (jag har inga roliga alls) för att fira den nya målarlusten, och för att hålla den igång. Resten tänker jag vara vuxen och tråkig med och sätta in på huskontot, räkningar och kvarskatt ska betalas. Kvarskatt, visst är det då man är skyldig staten pengar? Kommer aldrig ihåg vilken som äe vilken...
 

Kommentarer:

1 Anna-Karin:

Tack för besöket.. Älskar månflickan, precis min smak, ska bli spännande att se vad mer som kommer att visas framöver =) /// Anna-Karin

Svar: tack själv, det var trevligt! det kommer upp lite i morgon troligen, bland annat en uggla som jag faktiskt gärna hade behållit själv... :D
Miss Kitten Heart

2 Birgitta:

Restskatt eller kvarskatt är väl samma sak? Får du tillbaka så heter det överskjutande skatt.

Svar: nej, den ena är när man får tillbaka på skatten, den andra när man måste betala, men jag minns aldrig vilken som är vilken
Miss Kitten Heart

3 Birgitta:

Förresten gillar jag pippin: Går det inte att komma över den, eller?

Svar: pippin är tyvärr halvvägs till tyskland :(
Miss Kitten Heart

Kommentera här: