loppislördag - storfyndar till budgetpris

Jag har tillbringat halva dagen med att förbereda dagens loppislördag (fast det är söndag nu, men själva fynden gjordes igår ^_^), dels har jag fixat till det stora fyndet (ni får se lite längre ner), sedan tog jag kort, sedan redigerade jag dom, sedan var jag tvungen att sova en stund, för jag sov inte så mycket inatt... Och när jag vaknade, så var jag alldeles ledbruten - ont i ryggen (av allt fixande), ont i knät (där jag ramlade härom dagen), ont i tån (där jag fick en skåpdörr igår kväll), ont i otränade muskler (igen av allt fixande). Det känns att jag lever, och att jag inte är ung längre!
 
Men till alla fynd, och hur budget var dom egentligen? 
 
Jag och Maria åkte ju till stan för att träffa Suss och Vincent, jag packade skuffen full med skräp, för Suss skulle till tippen (alltså, att få slänga sopsorteringsskräp, det är ren och skär katharsis! en sån lättnad för själen!). och där fanns det en återbruksbod (borde finnas på alla tippar, och borde användas mera av folk som slänger). Jag ställde dit några saker, och jag kom därifrån med några saker:
 
 
 
Två små (teak?)bord, som har en jättefiffig utdragningsmekanism. Mina tidigare sängbord fick maka på sig (jag hade två vägghängda telefonbord från sådär 60-tal), och så fick dom här flytta in istället. Dom är lite för låga, jag har en kontinentalsäng som alltså är rätt hög. Jag har funderat ett tag på att skruva bort benen och ställa madrassen direkt på golvet, det här kanske är tecknet på att det är dags att göra det... Jag fick också med mig en vit vägghängd trådhylla, typ badrumshylla, som ska få flytta till någon vägg och förvara nånting. Dammråttorna är som ni ser av vintageårgång, dom har jag sparat ihop till länge... Eller så glömmer jag bort att köpa dammsugarpåsar, så det är rätt skräpigt och dammigt överallt just nu...
 
Sedan åkte vi till Pingstkyrkans loppis, och där hittade jag några saker. Jag hittade flera saker som hamnade i min korg, men dom plockade jag ut allt eftersom - tunn plånbok och behov av mat begränsade mitt fyndande. Dom här överlevde jag dock inte utan:
 
En honungsbjörn i keramik (10 kr), en fin tesil till samlingen (5 kr) och ett helt underbart tyg, som kommer att bli ett helt fantastiskt foder i en jacka eller nåt (30 kr). Det var allt, och 45 kr kostade det mig. Inte superpraktiska saker, men saker som ger mig stor glädje. Det är också fynd!
 
Sen åt vi kinamat, och for på Willys, och sen till Suss en stund innan det var dags för hemfärd. Från Susanne fick jag också med mig en hög med saker: skott till dr Westerlund, en ask Pukkate, en av mina favoritparfymer (White Musk Smoky Rose från Body Shop, som hon inte gillade), ett par Björn Borg-skor och en klänning. Fina bra saker, alldeles gratis!
 
Och ja, sista fyndet, det fyndade jag på min egen gård, i min egen vedbod - svågern hjälpte mig att få in köksskåpet som jag hållit på att tjata om. När jag kom hem från stan, så stod det mitt i vardagsrummet och väntade, och jag började på en gång med projekt "Få skåpet på plats". Första steget var att flytta på det som stod i vägen, steg två att skuva skåpet på plats, steg tre var att skruva fast det i väggen. Nånstans under den processen, så ramlade ena luckan av och prickade min stortå, jag hade vänt skåpet upp och ner, och tänkte inte på att luckorna alltså satt löst nu, eftersom gångjärnen också var upp och ner. Nästa steg var alltså att vända på gångjärnen och få luckorna på plats igen. Första dörren gick lätt som en plätt, var bara att hänga på luckan igen och den satt som en smäck. Den andra luckan gick mindre bra, den gick inte att stänga, så jag fick ta fram morakniven och karva bort trä både i överkant på luckan och i själva skåpkarmen. Jag fick också flytta låsfästet, så att luckan fick hjälp att hålla sig stängd. Handtagen flyttade jag också upp, eftersom dom nu satt i golvhöjd. Allt detta gjorde jag alltså igår kväll, sedan jag kommit hem.
 
I morse skurade jag av skåpluckor och hyllor, och häftade fast fina hyllpapper (fortare och lättare än att måla om, särskilt som att det dessutom hade krävts en del sandpapprande), och så fick jag till slut fylla på med en massa garn och tyger. Slutresultatet blev ännu bättre än förväntat, och det stora skåpet gjorde märkligt nog att vardagsrummet kändes större. Innan stod det ett litet bord där, och garn och sånt var staplat högt upp i en rörig hög, med skåpet blev det betydligt prydligare - me like!
 
Såhär blev det alltså - ett gammalt köksskåp som jag vänt upp och ner, för det skulle bli helknasigt att ha den smalare delen nere på golvet. Först hade jag tänkt måla om skåpet, men jag tycker faktiskt att det är fint som det är - riktig patina, efter år av riktigt slitage (i motsats till shabby chic och fuskslitage), det tycker jag om. Dom övre luckorna gick inte att få på plats igen ordentligt, så nu ligger överkanten bara lutad emot skåpkarmen. Eftersom dom lutar inåt, så funkar det ändå. Uppe på skåpet ställde jag fina saker som inte längre hade något hem, eftersom jag tagit bort bordet dom stod på, och hyllan dom stod på.
 
Jag har faktiskt mera kort på mitt nya skåp, och på det lilla bordet som stod här förut (det har fått flytta på sig), men det får vänta tills imorgon. Tills dess får ni lov att hålla er!
 
Jag kom alltså hem igår, 45 kr fattigare (borträknat mat och bensin och sånt), men två sängbord, en trådhylla, ett tyg, en tesil, en honungsbjörn, ett blomskott, en teförpackning, en parfymflaska, en klänning, ett par skor och ett tyg- och garnskåp rikare. Det kallar jag budgetfynd!
 

Kommentera här: