dobbysockar och weasleytröjor

Att jag vill ha en Harry Potter-gran i jul har nog ingen missat, jag har tjatat om det ett tag nu... Tanken är ju att pyssla på under året fram till jul (faktiskt inte så otroligt många månader kvar nu, dom går fort när en vill ha mycket gjort), att göra några dekorationer varje månad, så att jag har ett gäng att hänga upp när det blir december. I mars så blev det stickade dekorationer, Dobbysockar och Weasleytröjor. Sockarna räknar jag faktiskt inte som klara, utan jag kommer att fortsätta att göra dom av garnsnuttar, tills jag har nog många att virka ihop till en girlang.
 
Dom är så otroligt små och söta, och jätteroliga att sticka!
 
Har jag visat dom här innan? Visst har jag det? Första försöket på en socka blev alldeles för litet, men jag gjorde ändå några till, för dom blev så hemskans söta, och väldigt kul grej som progress keepers tycker jag. Dom är till salu, om någon är intresserad!
 
Fyra maskor till blev en lite mer hanterlig storlek, även om jag skulle kunna gå upp fyra maskor till också. Jag kanske gör det, och gör som med tröjorna, och broderar på initialer. En till oss var! Sockarna är stickade av samma garner som tröjorna, eftersom det är självmönstrat garn, så blir varje socka olik, beroende på var i mönstret jag stickar. Bra grej, för då får jag ett gäng olikfärgade och olikmönstrade sockar, utan att behöva använda en massa sorters garn!
 
Tröjorna är förstås mina favoriter - helt galet söta! Jag har stickat alltihopa direkt ur huvudet, inga mönster alltså. Raka stycken, jag lämnade hål för halsringningen, stickade på ärmarna direkt på fram-/bakstycket, plockade upp maskor runt halsen och stickade en liten krage. Sedan letade jag igenom mina märkböcker tills jag hittade ett fint alfabet, och broderade på initialer med maskstygn. Lite pilligt, men inte direkt svårt. Om ni tittar noga till höger på bilden, så ser ni galgarna jag har gjort också, jag tog helt enkelt metalltråd, vek den dubbelt (för den var lite väl tunn på egen hand) och formade till en galge. Sedan tog jag stjärnpärlor och trädde på galgen, för det blev finare så, och så kommer jag troligen att spreja dom guldfärgade bara vädret tillåter.
 
Förresten, initialerna, det är ju våra förstås - jag och Alice, Beppe, Bosse och Selma. Hela familjen!
 

Kommentarer:

1 Alicia:

Det här är ren terapi att titta på alltså! Hjärtat klappar dubbelt <3

Svar: tack så mycket! jag blir lite extra glad att höra det när det kommer från en fellow Potter-nörd! ^_^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: