tarotönskelista

Tarot har inte synts till på länge här, och jag har inte funderat så mycket över det i levande livet heller, mest på grund av att jag inte har råd med nya tarotlekar. Jag har undvikit att titta på tarotkanaler på youtube, och bläddrar snabbt förbi fina tarotlekar på instagram. Men nu i veckan, så fick jag äntligen tummen ur, och sorterade upp och skickade iväg (och gjorde klart mina tarotkort) tarotkorten till min pågående swap (ni ska få se sen), och så dök som sagt Spirit Cats upp. Jag har utmanat ödet, och vågat titta och tråna lite efter tarotlekar, och ja - det är väldigt frustrerande, särskilt när jag hittar tarotprojekt på tex Kickstarter, där en verkligen har ett litet potentiellt fönster i tiden att köpa dom. Med min ekonomi, så är det köpstopp på obestämd tid, men - jag kom på en tanke, en väldigt positiv och peppig tanke, som jag egentligen inte har råd med. Jag håller på med en beställd tavla, jag började på den i våras, blev inte nöjd, och nu har jag en ny idé och har börjat om. Som morot för att göra klart den tavlan, hur ekonomiskt oförsvarbart det än är, så funderar jag på om jag inte ska lägga dom pengarna på tarotkort.
 
Någon av dom här tarotlekarna, kanske?
 
 
 
 
Det här är min favoritversion av den klassiska Rider-Waite-Smith-leken, den är från 60-talet, kallas University Books RWS, eller liknande, och man får ha tur och pengar om man ska få tag på ett exemplar...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag ger mig nu, fast jag skulle kunna fortsätta med minst lika många kortlekar till - jag har inte köpt någon tarotlek eller orakelkortlek på jättelänge, så jag ligger långt efter med alla som är nyutgivna, och så är det förstås dom som är äldre, som jag fortfarande inte hunnit köpa. Dom flesta av dom här hittade jag på etsy, jag tror att jag ska göra ett till tarotönskelisteinlägg, och då kika runt på nätet lite, inte bara på etsy. Men som ni ser, jag föredrar inte en viss sorts stil, även om färgglada tarotlekar med en lite naiv känsla i konsten ligger mig varmt om hjärtat, ännu bättre är det om det saknas ramar, så att konsten går hela vägen ut på kanten.
 
Jo, jag tror faktiskt att jag bestämmer mig, jag unnar mig (tycker egentligen inte om det ordet, "unna") tarot-/orakelkort när jag gjort klart min målning, nånting måste jag ju få lyxa med, även om plånboken är mer än lovligt tunn. Nu har jag ju mat i skåpen för ett tag, jag har flytkost så att det räcker länge, jag ska förstås kolla så att det blir pengar över när räkningarna är betalda, men sen så - även fattiga måste få sig en onöda ibland!
 
Spara
Spara

Kommentarer:

1 veggiehäxan:

Tarotkort är ju så vackra!Ett av mina mål för i år får bli att ta fram mina kort, känna och titta på. Då blir det nog en stjärna lagd så småningom också ☺ Jag kanske börjar bli redo efter långt uppehåll.

Svar: tarotkort är en av mina favoritsaker! jag har tyvärr aldrig lärt mig lägga dom, men jag har samlat på mig en hel del ändå - som konstnär är det lätt att förälska sig! jag har en lång önskelista med tarotlekar, och tänkte faktiskt så sent som idag att det börjar vara dags för en ny tarotönskelista på bloggen - dom ger ju hela tiden ut nya tarotlekar, den ena mer fantastisk än den andra! har du lust att lägga en stjärna åt mig också, så byter jag gärna det mot nånting målat/sytt/stickat eller något annat som skulle glädja dig :)
Miss Kitten Heart

2 veggieh%E4xan:

Det kan jag göra när jag börjar komma igång igen.

Svar: 👍
Miss Kitten Heart

Kommentera här: