jullängtar

Imorgon är det tre månader kvar till julafton, och jag längtar verkligen efter att ta fram julgrejerna! Jag hann knappt använda julgransbelysningen förra året, jag köpte ett gigantiskt pynt på rean som jag aldrig hann använda, i sommar har jag fyndat lite gamla julgranskulor, jag håller på med ännu en kitschig julkulekrans - allt detta ser jag fram emot att ta fram, liksom allt från förra året - jag utökade min samling julsaker ovanligt mycket i julas, både sånt jag gjort själv, sånt jag ärvt och sånt jag köpt.
 
Jo, jag utökade pyntförrådet nyligt också, dumpstring är något jag är helt för, kontainerfynd är inget nytt för mig, att dumpstra mat och sånt har jag dock aldrig gjort (skulle absolut göra det om möjliheten fanns, det är fruktansvärt att det slängs så mycket ätbar mat, när folk inte har råd att äta). Nu hittade jag massor av julpynt, en hel flyttkartong full, med råge. En del är inte min stil, så jag tror att jag kommer att lägga upp det på köp&sälj istället, men bland annat så var det en massa julgranskulor i plast - perfekt att göra en krans av! Jag behöver bara fler kransstommar, ska kolla om Panduro har några på rean.
 
Och apropå förra julen, då hade jag en julinspirationskalender hela december, och jag funderar på om jag ska göra något liknande i år. Antingen varje dag, eller också bara på helgerna, eller på adventssöndagarna. Jag får se. Jag har i alla fall redan idéer, så nånting blir det! Redan nu håller jag på med en julklapp, jag började på den för längesen, i somras, och den har legat orörd medan jag har gjort drömfångare och kläder. Idag tog jag fram den igen, jag kan inte göra klart den, ´det tog slut på material, men jag kan göra den halvklar! Sen ska jag göra en likadan till mig själv, för så supersöt blir den!
 
Under tiden, så tittar jag på Back in time for dinner, dom två julavsnitten. Perfekt!
 
 

Kommentera här: