snabbförvandling i köket

Hela mitt hus är som ett förkroppsligande av DIY och budgetlösningar, och absolut inget fel med det - jag gillar att hitta alternativa sätt att lösa allt som behöver fixas hemma. Vissa saker är svåra att få till utan att det kostar skjortan (som badrummet och köket, som båda två ska fixas när plånboken tillåter), men för det allra mesta går det att göra billigt, ibland till och med gratis. Mitt senaste projekt, är att fixa mina fula bänkskivor - grå granit är inte i min smak, ännu mindre när den är fusk från början till slut. Fast min lösning är egentligen ett ännu större fusk - kontaktplast. En vacker dag så blir det nya bänkskivor, förmodligen i perstorpsplatta, men tills dess så kommer det att funka hur bra som helst med kontaktplasten.
 
Jag köpte min plast på broarne.se, dom har mycket att välja på, allt från färgglatt och mönstrat, blommigt, rutigt, prickigt, till träimitation, marmorimitation, och helt enfärgat. Jag kikade förstås på dom färgglada varianterna, för det är sånt jag tycker om, och fastnade till slut för den här. Den grå bakgrunden gör att det känns förhållandevis diskret och neutralt, och mönstret piggar till det lite lagomt (och funkar jättebra till min gulprickiga tapet) - faktiskt känns det lite perstorpsplatta över det hela. Plasten är tjock och kraftig, lätt att sätta på, väldigt förlåtande, och blir lagomt blank och snygg på köksbänkarna. Det blir så snyggt faktiskt, så jag nänns nästan inte använda bänkarna längre, för jag vill inte göra märken i plasten...
 
Priset då? Det kostar lite mer än jag först tänkt, för dom tre rullarna jag köpte räckte inte till hela bänkytan, jag har precis beställt två rullar till. Varje rulle kostar 85 kr, så allt som allt blir det ändå under femhundringen - helt godkänt tycker jag, för en sån stor skillnad, och såpass lite jobb.
 
Sade jag att jag är supernöjd? ^_^
 
Spara
Spara

Kommentera här: