jular mera i förtid

Idag har jag, som så ofta på senaste tiden, fyllt dagen med juliga saker. Jag är så himla glad att det snart är november, snart är det första advent, och då kan jag ta itu med juligheterna på allvar! Tills dess, så jular jag i det lilla. För ett tag sedan, så sågade jag ner en grenig björkgren, som jag har sprejat vit, och idag satte jag upp den över köksbordet. Planen är att linda den med en ljusslinga, och sen hänga fint julpynt i den, men innan det är dags för det, så pyntade jag den till Halloween - några dödskallar, ett litet skelett, mina minsta drömfångare... Grenen kommer nog att stanna kvar över bordet året runt, så kan jag pynta den efter säsong. Förra året hade jag en stor bukett med grenar på bordet, som hann bli både julpyntad och påskpyntad, men buketten var såpass stor att den gärna var i vägen. Tanken med en gren ovanför bordet, är att den ska kunna hänga där utan att jag stöter i den hela tiden. Jag hålller på och virkar på en julklapp också, den börjar närma sig färdig. Eller ja, den är mer färdig än ofärdig i alla fall, det är en del pyssel kvar. Om det blir bra, misstänker jag att jag kommer att göra något liknande till mig själv... Jag åkte också en sväng till Hammerdal, dom har börjat ta fram julgrejerna, och jag ville vara tidigt ute  för att fynda dom bästa sakerna. På Röda Korset så är det egentligen ganska dödfött - dom ställer ut saker hela tiden, alltefter dom kommer in, och inte ens när jag jobbade där, så hann jag se allt som ställts ut. Jag hittade lite saker - 10 meter jultyg, som jag tänkte sy juliga sängkläder av, en köttbullsrullare, en tomteburk, en adventsstake i mässing... Lite smått och gott! Jag kommer att kika in fler gånger, och när julgrejerna kommer fram i Ström också, så kikar jag in där med. Jag vill hitta fler julslingor, både inomhus och utomhus, och julkulor, både gamla fina glaskulor, och fina plastkulor att göra kransar av. Jag vill hitta fina delar att sätta ihop till en julservis (fast den måste inte bli klar i jul, jag kan fortsätta samla delar under kommande år också), fina jultextilier, roliga pyntiga detaljer, helst gamla, gärna handgjorda (förra året hittade jag ett luciatåg i trä, förra veckan hittade jag ett par träänglar), överhuvudtaget så är jag på jakt efter vintagegrejer - 50-/60-/70-tal får verkligen mitt hjärta att klappa lite fortare!
 
Så ja - november, du är välkommen, och när du väl är här, så får du gärna ta slut lika fort som du kom. Nu jäklar vill jag ha jul!
 
Å, höll ju på att glömma - planterade om två av mina större blommor, som varit i behov av större kruka och ny jord länge. Inte det minsta juligt, desto mer behövligt! Jag sticker inte huvudet helt i sanden för allt som inte är juligt!
 

Kommentera här: