jular i förtid

Jag var rätt irriterad på mig själv, att jag inte fick upp utegranen innan det frös på. Jo, visst, jag var alldeles nyopererad, men jag hade ju kunnat göra ett försök i alla fall. Så nu passade jag på, när vi nu haft plusgrader ett tag, och jag fick en andra chans. En djup grop är grävd, en gran är tillsågad (nedre delen lämnade jag kvar i min lilla skog, granen var lite väl stor...) och nerstoppad i gropen, och nästa gång jag går ut med Alice ska jag sätta i belysningen - jag har en slinga med små lampor och en med vanliga stora, som jag båda två köpt billigt begagnade. Det här är mitt livs första utegran, så jag ser fram emot det!
 
I sovrummet har jag redan satt upp adventsbelysningen, det är så mörkt ute på kvällarna, och det är så mysigt och fint med ljusslingan, så jag struntar helt i att det är en hel månad till advent. Jag har aldrig varit en som slaviskt följt traditionerna, och jag har aldrig brytt mig om att göra som alla andra, så varför börja nu?
 
Den här underbara ljuslyktan i mässing köpte jag på Indiska förra julen, och den har sen dess bara blivit stående uppe i målarrummet. För nån vecka sedan, så tog jag ner den och ställde den i köket istället, och det blev hundra gånger bättre! Nu kan jag se den varje dag, och kommer ihåg att tända ljus i den ofta. Indiska har alltid mycket fina saker i mässing, och alldeles särskilt till jul. Jag längtar tills dom får upp jul-/adventssakerna, så att jag får se årets julmässing. Jag hoppas också på en uppföljning av förra årets tre vise män i plåt, jag skulle gärna vilja ha en hel krubba i den stilen! Josef och Maria och Jesus i krubban vore perfekt som årets motiv!
 
Och apropå julkrubbor, så har jag snickrat ihop den här med inspiration från Pinterest. Den jag såg där, var gjord av kvistar, och alltså betydligt mindre än min. Jag letade upp mina smalaste vedpinnar, och gjorde en krubba stor nog för Alice att rymmas i... Den skulle passa perfekt till plåtfigurer från Indiska! Jag funderar på att göra en stjärna av något slag att sätta fast i taknocken, och så linda runt en ljusslinga, så att det blir riktigt juligt och fint.
 
ETA: Ljusslingorna är i utegranen, men jag behöver en till slinga med små lampor, och jag behöver en förlängningssladd, men sen är den klar! Eller ja, jag ska hitta på något i toppen på granen, den var så ful upptill, så jag sågade av den, och nu ser den lite rumphuggen ut...
 
Spara
Spara

Kommentera här: