hipp hurra, vad jag är glad!

Efter att länge ha kämpat med ekonomin, ja det vet ni ju, så fick jag en livräddare i veckan, jag kan betala det jag ligger efter med, jag kan lägga undan en summa, jag kan köpa sånt jag behöver och sånt jag tycker om men inte kunnat köpa på lääääänge. Att julen är räddad, är bara förnamnet! Jag har varit in till Östersund två dagar (och ska in på måndag, bara för att umgås med kompis), och japp - jag har spenderat pengar. En mindre hundbur (nu ryms den i framsätet, och Alice är mycket lugnare när vi åker bil), reflexhalsband till katterna, nytt halsband till Alice, vinterdäcken är betalda och på plats, en ny skruvdragare (invigde redan i morse, har saknat sen min gamla dog!) och en burk med skruv, en toapappershållare (har inte haft någon sedan jag flyttade in, då besiktningsmannen hade sönder den gamla), ett nytt diskställ - bra och nödvändiga saker. Böcker, doftljus och garn hör till sånt som fått stryka på foten när jag saknat pengar, nu fyllde jag på förrådet av alla tre (garnet ska bli en Weasley-tröja och en sjal), en större plastgran har jag önskat mig i säkert 10 år, en julservis har jag önskat mig ännu längre (nej, köpte inte en julservis, dom är tokdyra, köpte däremot gamla samlartallrikar i assiettstorlek, tänker plocka ihop en egen julservis av blandade delar - blev glöggmuggar i glas också, med röda grisar på). Bokstavliga nödvändigheter? Nej. Sånt som gör mig glad? Absolut!
 
Julpryttlarna kommer alla från Röda Korset i Östersund, som redan har tagit fram julgrejerna (hurra!), jag hittade en gammal tomte billigt också, men den fastnade inte på bild. Jag vet inte hur det gick till, men en massa rött och vitt bev det, inte alls mina julfärger. Kan hänga ihop med att mina julgardiner också går i rött och vitt, det fastnade visst i bakhuvudet. Tallrikarna har alla olika motiv, och är bland det finaste jag sett i samlartallriksväg - bra pris också, 30 kr styck. Det får man knappt tallrikar för på Dollar Store, och det här är Gustavsberg. Ska bli intressant att se hur fortsättningen på min julservis kommer att arta sig!
 
En liten slutfundering apropå min ekonomiska tur nu. Jag har kämpat med ekonomin i många år, jag har haft skulder hos kronofogden, jag har varit tvungen att gå på soc, jag har levat på lite och ingenting. När något sånt här händer, så tycker i alla fall jag att folk borde kunna glädjas åt en, jag har fått möjlighet att göra sånt de senaste två åren, som jag aldrig trott varit möjliga för mig. Ja, mitt val av saker att lägga pengar på, är inte nödvändigtvis ditt val, men som vuxen människa utan någon att försörja, så är det just det - MITT val. Tyvärr finns det många fler av kategori två (folk som missunnar en, folk som är avundsjuka, folk som ska skamma en) än vad det finns som gläds för en, och det är himla sorgligt. Jag har som sagt alltid varit utan pengar, jag har alltid varit singel, jag har inte fått några barn, jag har varit tjock hela livet - inte missunnar jag folk som har något av det. Ja, visst kan jag bli avundsjuk och bitter ibland, men det betyder inte att jag tycker att andra inte har rätt att ha det jag inte har. Och främst av allt - jag går inte runt och trycker det i ansiktet på folk, om jag skulle vara bitter på dom någon dag, för jag tycker att en kan vara tyst om en inte har något snällt att säga.
 
Jo, lite irriterad blir jag...
 

Kommentera här: