en mindre färgkaramell

Dom senaste dagarna har jag instagrammat som en tokig, ingenting är tydligen för litet för att delas... Det gör att det blir mer bilder i bloggen också, eftersom jag oftast inte orkar dra fram kameran, föra över bilder till datorn, och sen redigera dom - instagramfoton är klara på ett kick, vilket passar mig bra. Men, jag har gjort om en del hemma, flyttat runt och så, bytt gardiner, pysslat och fixat lite, har mer pyssel på gång - det börjar vara läge för att ta fram kameran, alltså. Men idag blir det instabilder, bara en samling bilder, och så bildtext till dom.
 
Jag har helt och hållet jul på hjärnan just nu, och har haft det mer eller mindre ända sedan i julas. För första gången hade jag gran och pynt uppe långt in i januari, och hade kunnat ha det uppe längre, och så fort jag tagit bort allting så längtade jag efter att ta fram det igen. Väldigt olikt mot hur jag är i vanliga fall, då jag brukar vara kräkless på julen i mellandagarna. Jag har inte tagit fram pyntet riktigt än, däremot har jag flyttat om det lite. Tre av dom fyra lådor som innehöll pynt står nu ovanpå mina bokhyllor, fulla med garn, och julpyntet förvarar jag numera i den här jättekorgen. Fint, tycker jag, och hyfsat praktiskt.
 
Jag fortsätter på jultemat - jag har precis sytt klart mina nya julgardiner, och dessutom satt upp dom. Dom är inte juliga i sig, inga tomtar och änglar, men för mig är dom juliga. Men som sagt, såpass ojuliga att jag kan ha dom uppe, och det känns bara mysigt. Tyvärr lyckades jag på något vänster göra två längder ojämnt långa, såpass att det definitivt kommer att driva mig till vansinne om jag låter det vara kvar, så någon dag framöver så får jag plocka ner dom och sy om den röda panelen. Som tur är, så har jag en hel röd längd orörd, perfekt! Dessutom blir det nog kuddar i det rödblommiga tyget - ovanligt matchigt för att vara mig!
 
Mer jul - jag fick ett par påsar garn av Anna, och det här är mitt första projekt - en julstrumpa som ska ges bort. Jag har inte tillräckligt tjocka stickor, så strumpan blir minst sagt stabil, men jag gillar det, den känns rejäl. Ett par till tänkte jag göra sen, två tidigare julstrumpor behöver bytas ut, misstänker jag.
 
Julkänslorna känns inte helt åt skogen, när man vaknar till det här - det var alldeles vitt av frost ute, och träden höll sig frostiga till långt in på eftermiddagen. Så fint! Igår kväll tänkte jag att snön är på gång snart, och frosten gör mig ännu mer säker på den saken.
 
Det har faktiskt blivit lite Halloweenpynt också. I blomsterlådorna på bron har jag stuckit ner kvistar av plastgran, och i väntan på att det ska bli närmare jul, så har jag pyntat med svart glitter och kroppsdelar i plast, och så ett par ljus. Fint, men inte lika fint som det ska bli i jul! Den här glitterskallen åkte fram igår, skallen är från Dollar Store, rosetten gjorde jag till ett Halloweendisco för 5-6 år sedan. Den är så fin, så jag har inte kunnat med att kasta den. Tur var väl det, den är perfekt här på glitterskallen!
 
När jag kom hem från sjukhuset, så väntade Sigrun och Alice, och en bukett rosor på bordet. Buketten blir bara kortare och kortare, för jag vill kunna njuta av blommorna så länge det bara går. Nu vilar blommorna direkt på vaskanten, och jag undrar om det här ändå inte är min favoritlängd på blommor - korta, så att dom formar en tät boll. Fint som snus! ^_^
 

Kommentera här: