julte-extravaganza

En jultradition för mig, har alltid varit att köpa julte i december, tebutikerna brukar alltid ha någon slags julblandning. I år vidareutvecklar jag den traditionen lite - jag dricker numera chaite av olika slag, året runt, och eftersom chaite och julte är snarlikt i smaken, så blir det inte samma upplevelse att köpa julte bara en gång om året. Ganska dumt av mig, kanske, men samtidigt - jag gillar ju chai, det är en av mina favoriter. Istället för att köpa vanligt julte, så har jag skickat efter Celestial Seasonings julspecialteer. Celestial Seasonings är ett av mina favoritmärken, och kollar man tesamlingar på youtube, så brukar deras julteer få bra betyg. Tyvärr går dom inte att hitta i Sverige (jag har inte lyckats i alla fall), så jag skickade efter från Amazon.
 
Gingerbread spice är väl den som är mest lik våra julteer, så dom andra fem smakerna ser jag mest fram emot att prova! Jag beställde mina teer den 25 oktober, och dom har inte kommit än, så vill man köpa juliga teer utomlands ifrån, så ska man nog inte vänta alltför länge, om man vill att dom ska komma fram i tid till advent, om det är det som är ens julstart.
 
Teavana är ett märke som nämns i nästan alla tesamlingsvideos, dom är lite dyrare, men ska vara väldigt bra, vad jag förstår. Dom har också flera olika julsmaker, många av dom väldigt olika vårat pepparkakskryddiga julte.
 
Stash är ett av mina favoritmärken, det finns förstås inte att köpa i Sverige, men det går att skicka efter från tex deras hemsida eller Amazon. Hade jag inte redan beställt mina julteer, så hade jag nog köpt deras jultesamling, dom har ett helt gäng julteer, och jag kan inte tänka mig annat än att dom är goda!
 
 
The Republic of Tea kostar återigen lite mer, men deras samling julteer ser jättegoda ut, och kommer i fina burkar.
 
Och tycker man att det här inte är nog mycket att välja på, så behöver man bara göra en google-sökning eller två (man kan få prova ett par varianter för att få fram juliga tesorter, och inte jultebjudningar...), så har man ännu mer att välja på. För mig är det här verkligen ett tveeggat svärd - som julälskande teälskare, så vattnas det i munnen (och mitt estetiska sinne fröjdas åt alla fina förpackningar), och jag vill prova ALLT. Som boende i Sverige, med det lilla utbud vi har tillgång till, så blir jag bara ledsen och avundsjuk. Ja, tack vare internet (eller om vi har vänner/familj utomlands) så kan vi få tag på spännande teer ändå, men det blir förstås mycket dyrare (frakten är inte att leka med!), och bökigare, och dessutom så är det så mycket roligare att kunna stå framför tehyllan själv, och välja och vraka. Jo, det har blivit så mycket bättre i Sverige, i städerna i alla fall, men vi ligger långt efter länder som USA och UK. Tur att jag för det mesta väljer att se glaset som halvfullt, och alltså mest gläder mig åt att utbudet överhuvudtaget finns, och att vi faktiskt kan få tag på det mesta - på ett eller annat sätt.
 
Hoppas att mitt tepaket kommer i veckan!
 
ETA: Jag hittade Four O'Clock's julteer på en svensk sida, man kan ju alltid börja där, om man inte vill förbinda sig till ett större köp. Jag hittade också Yogi Christmas, så jag lurades visst lite när jag sade att det inte gick att hitta några roligare julteer i Sverige...
 
Spara
Spara

Kommentera här: