julgranar och julemat

Jag stökar på och jular här hemma, som vanligt, höll jag på att säga. Eller ja, jag sade det... Tanken är att ha allt uppe till första advent, jag får se hur det går med den saken. Det är ju faktiskt inte så att jorden går under, ifall jag skulle fortsätta in i december med mitt pyntande...
 
Båda mina granar börjar vara fulla med pynt, och jag har fortfarande en hel hög som ska hängas upp. Och så har jag en hög DIY-pynt som jag tänkte tillverka också - tur att jag gillar mina granar överlastade! Här nere har jag huvudsakligen glaskulor och pynt på skogstema, uppe har jag mindre ömtåligt pynt, den granen är mindre övervakad eftersom jag oftast är i vardagsrummet.
 
I köket har jag också börjat pynta. På bordet har jag lagt flera mindre dukar omlott, och skapar på det sättet en större duk. Bra tips, när man har många fina dukar och inte kan bestämma sig för bara en! Detsamma kunde jag nästan säga med granarna - alla tre. Fast att dom står här på bordet allihop, istället för att jag sprider ut dom i huset, är för att jag helt enkelt tror att det blir väldigt bra - som en liten skogsdunge på köksbordet. Dom ska pyntas, alla tre, och så funderar jag på om mina gamla julhus ska stå här på bordet, eller någon annanstans. Dom kom precis fram, efter en lång resa från USA, och jag tror att dom kommer att bli så himla fina med belysning, och lite granar runt om, och kanske nån tomte eller något.
 
Idag fortsätter förresten julandet ända in på middagstallriken - jag hittade billig julkorv på Ica, och jag har inte ätit det sedan jag var tonåring. Då tyckte jag att det var gott, så värt ett försök, tänkte jag. Planen var att köpa en plastkorv med stuvade morötter eller stuvad potatis, men det gick inte att hitta på affärerna, så medan korven värmdes, så kokade jag potatis från grunden och gjorde egna stuvade. Min metod är i och för sig inte speciellt aretssam - jag rör bara ner en klick crème fraiche i den färdiggkokta potatisen (eller pastan, om jag gör stuvade makaroner), och så salt och peppar. Dill hade gjort det till dillstuvad potatis, men det har jag inte hemma. Julkorv med senap, och stuvad potatis till middag alltså - och det var så gott som jag minns det!
 

Kommentera här: