buskhämtaräventyr

Jag och Alice har precis kommit hem, vi har varit och grävt upp lite buskar, en svarta vinbär, några rosor, och så några som blir en överraskning när dom växer upp. Vi var hem till en som verkligen bor på landet, med hästar och får och höns (när jag åkte därifrån kom jag ju på att jag skulle ha tagit kort på djuren...), och så hundar och katter förstås. Supermysigt! Alice fick vara lös, så hon sprang runt och undersökte, råkade få närkontakt med hästarna och fåren (rätt läskigt!) och jagade höns (jätteroligt!), vilket gjorde att jag satte fast henne. Det funkade jättebra att ha henne fastsatt så, så jag funderar på att sätta ett snöre vid grönsakslandet, så hon kan vara med när jag håller på där också.
 
Vi var också och hälsade på min låtsasmamma, och fick hembakta mackor och kokt ägg (både mackor och ägg äter jag mycket sällan nu, något som magen snabbt märkte - jag har IBS, magen berättar precis hur den känner), och sen var vi till min momma också, världens finaste gulligaste lilla tant är hon, 100 ½ år gammal.
 
Vi skulle hämta rosenhallon hos Maria också, men bilen blev fort full, jag får åka dit imorgon igen, eller senast lördag - jag vill inte att dom ska ligga och bli förstörda, dom är redan uppgrävda. Snacka om lyx! Eller ja, bara att gräva är väl ingen fara, problemet är när rötter kommer med i spelet, grova rötter som är hopplösa att få av med bara spaden.
 
Nu ska jag läsa på lite hur jag ska plantera mina buskar och skott, rosor vet jag att det är noga med vad man sätter över och under markytan (men jag minns inte hur det ska vara), och sen ska jag fundera på vart jag ska sätta allt. Jag har en rosenbuske, och jag har några svartvinbärsbuskar, så jag tänkte i alla fall hålla mig i närheten av dom, så får jag se sen hur jag faktiskt gör. Jag har en liten tanke, så får jag se hur det går med den...
 
Förresten, det är jobbigt att vara på lantgård för en liten pudeltjej, hon är helt utslagen nu... =^_^=

Kommentera här: