om att rensa i röran

Som jag skrev en del om igår, så är jag i rensa-i-röran-tagen, och bitvis är det väldigt behövligt. Samtidigt är röra en naturlig följd av att vara kreativ när man bor litet - det är svårt att få utrymmet att räcka till för allt jag vill göra. Exempel:
 
Nånstans här under, finns mitt köksbord. Ja, jag har ett målarrum, med ett stort skrivbord att hålla till på, men där har jag just nu en hög med saker som jag håller på att måla. Alltså sprider jag ut mig till köket också (och till vardagsrummet, på soffbordet har jag stickor/virknålar, böcker, tidningar, ritgrejer, virkning, nagellack...), för det funkar inte att plocka ihop mellan varje gång - när kreativiteten slår till, måste grejerna finnas tillgängliga. Här är det drömfångargrejer (har lite mer pärlor att hämta på posten nästa gång jag är på flata också...), vantar som ska fotas, symaskin, sånt som ska säljas, post, tidningar, stenar som ska ut och göra Lilys grav fin, och så det vanliga pyntiga som är det som egentligen ska stå där. När drömfångeriet lugnar ner sig, så kommer det åtminstone att bli lite mindre saker på bordet, men bara tills nästa gång jag behöver utrymmet.
 
Nej, jag brukar inte äta vid köksbordet.
 
Jag har lagt upp en del saker på fb, grejer från sminkbord och från badrum (har mer sånt, nu när jag tänker efter, har en väska som jag inte gått igenom...), har inte orkat ge mig på kläder och sånt än...
 
 
 
Smink, hårgrejer, nagellack... En del som jag inte behöver, en del som jag aldrig använder. Med lite tur hittar sakerna andra ägare, och jag får både mer utrymme, och en liten peng eller två. Behövligt, båda delarna!
 
Förresten, apropå röra, så läste jag den här artikeln i morse, som handlar just om kreativa människors tendens till rörighet. Mycket låter bekant!
 

Kommentera här: