hur ser du ut egentligen???

Nu kommer jag med mina åsikter igen... Foton, på en själv alltså - hur ofta tycker man inte att dom blir så fula, att man ser tjock ut, att man får dubbelhaka, eller vad det nu är man stör sig på. Jag har tyckt så illa om att se mig själv på kort, att det knappt finns några från min uppväxt, och faktiskt fram till för några år sedan. Nu tycker jag att det är himla synd, det är faktiskt roligt att titta tillbaka, att kunna placera sig själv i händelserna, och faktiskt också att se hur man ser ut. Även nu jobbar jag på hur jag ser ut på kort - selfies funkar, just för att jag är i kontroll över vinklar och sånt, och jag kan ta trettio bilder om dom första 29 inte blev bra. Men - alla dom andra bilderna, jag ser ju ut så också! Ibland ser jag rätt bra ut, ibland ser jag ut  som ett vrak, ibland har jag dubbelhaka som bara den, groparna under ögonen kommer jag aldrig ifrån, jag är tjock, har en knöl bak i nacken så att jag ser ut som Quasimodo ibland, jag har usel hållning när jag sitter, och ser då ut som den allvetande skräphögen. Samtidigt - jag ser ut som min mamma, och hon är den finaste jag vet, och det övervinner mycket.
 
Det finns i princip två vägar att ta när det gäller foton - undvik foton du inte har kontroll över, censurera bort dig själv från andras foton, är inte med på minsta fotoögonblick utan att först ha ställt dig i din fotopose (så att du ser smalare ut, så att magen ser mindre ut, så hakorna försvinner, så du ser längre ut, så din näsa inte syns i profil, vad du nu försöker gömma eller framhäva). Eller så slappnar du av, och bara är med i ögonblicket. På en del bilder ser du bra ut, på en del mindre bra ut, på en del är du den allvetande skräphögen. Men det är du, och du är inte alltid på topp i verkligheten heller, eller hur?
 

Grejen är, att inte ens fotomodeller ser ut som sig själva på sina foton, dom har proffssmink, proffsbelysning, proffsfotografer, och inte ens det räcker - sen proffsretuscheras dom också. Kolla på paparazzibilder istället,så ser verkligheten ut - ibland fångas man i sitt allra vackraste, ibland önskar en sig en påse över huvudet. Bjud på det, tycker jag - till och med dom fotona är det roligt att ha kvar och se tillbaka på. I efterhand kommer du förmodligen att tycka att det faktiskt inte var så illa!
 
Jag har samlat ihop ett gäng foton på mig från fb, några har jag tagit själv, dom flesta har andra tagit. Jag är nykter, full, bakis, jag är glad, trött, illamående, jag är tjock, jag är sminkad, jag är osminkad, jag är väldigt mycket sminkad, en del vinklar är smickrande, andra mindre smickrande, men det är såhär jag ser ut - den onda, den goda och den fula. Och faktiskt - dom flesta korten är inte så illa, som jag tyckte när dom togs, och jag är glad att dom finns.
 

Kommentera här: