sömnbrist, läppklet och garnefterlysning

Usch vad jag sovit dåligt dom senaste nätterna, och usch vad trött jag har varit på dagen. Igår tog jag en tupplur på dagen (inte helt ovanligt), men var ändå som en zombie framåt kvällen, och klockan var sådär halv nio när vi började göra kväll. Och sen besutade sig Alice för att skälla som en tok halva natten, och vi gick ut och kissade vid halv två, och jag vaknade jättetidigt ändå, och ja - jag kan med stor säkerhet förutspå hur dagen kommer att se ut: trött, trött, trött! Men en bra sak inatt (och en anledning till skällandet) - dom kom och klippte dikena. Jag har oroat mig för det i ett par veckor nu - när det kommer bilar, så sticker katterna ut i diket och tar skydd, men just med dikesklipparen så blir dikena allt annat än säkra. Jag är så glad att dom var ute och klippte mitt i natten, och att båda katterna låg inne och sov då!
 
Jag är gigantiskt beroende av läppbalsam, har jag inget hemma så är det panikläge. Ändå har jag lyckats glömma köpa hem det hur länge som helst (som tur är, så har det inte hunnit tagit helt slut hemma), och igår morse fick jag en snilleblixt - jag har ju en del naturliga smörjgrejer hemma, och bivax, så jag smälte ihop bivax, sheasmör, mandelolja och lite honung, och gjorde eget läppbalsam. Jag använde inget recept, tog bara lite av varje i ett vattenbad, men det fungerade absolut! Konsistensen är inte helt hundra, jag vet inte om jag tog lite mycket bivax, eller lite mycket honung, men det går att använda utan problem, och läpparna blir mjuka. Tre fulla byttor blev det, och jag lade inte ut en krona.
 
Och så en efterlysning - jag ska sticka en tröja, och har kommit fram till att den ska bli blå. Det visar sig dock att jag inte har nog många nystan, även om jag kombinerar dom blå nyanser jag har, och jag måste ha tag på fler. Som synes, så är det tre lite olika blåfärger, så nyansen är inte superviktig, däremot vill jag ha ull garnet, inte bara akryl, och en tjocklek på 130-150 meter/50 gram. Nån som har nåt gammgarn liggande?
 

Kommentera här: