om att ge saker nytt liv

Kissningen går verkligen superbra med Alice, det har inte blivit många kissolyckor inne! Bajs är svårare däremot! Men i morse så fick vi jackpot! Alice är redan torr på nätterna, jag tar med henne ut och kissar när jag är kissnödig på morgonen, innan dess har hon kissat på kvällen, och inget mer däremellan. Vi låg och drog oss ett tag till, jag kollade internet på mobilen, hon sov lite mera, och när vi klev upp, så gick vi ut, och så blev det en bajs. Superbra! Fast jag skulle ju inte skriva om min valps toalettvanor...
 
Jag har en del kort att ta, konst som är färdig (eller nästan färdig), lite pyssel, lite möbelförflyttning och -inskaffning, lite av varje alltså, men av nån anledning så känns det jobbigt att ta fram kameran. Men jag har ett par bilder från instagram, dom kör vi på, tycker jag!
 
Den här vasen beställde jag från Zara Home, urtjusig, men den kom tyvärr i tusen bitar. Eller kanske inte tusen, men fler bitar än en i alla fall. Och det fanns inga fler vaser kvar, så jag kunde inte få någon ny. Att kasta bort bitarna kändes inte bra, det är ju en himla fin vas, så jag satte mig och limmade ihop dom. Skarvarna blev inte speciellt bra, och inte speciellt täta, men då kom jag att tänka på kintsukuroi, hur man i Japan lagar trasig keramik med guld, enligt filosofin att det finns skönhet även i spruckna ting. Fram med guldfärg och pensel, och så ett par varv guld på skarvarna. Det funkar bra, tycker jag!
 
Dom här fönsterlamporna i näver har jag haft länge, det är min farfar som har gjort dom. Den ena målade jag vit för en del år sedan, jag har haft den i köksfönstret, och tyckte att vit var bättre än näver. Nu vet jag inte om jag riktigt håller med om det... Men nu funderar jag på att hänga dom ovanför köksbordet, båda två, och då vore det bra om dom är samma färg. Dags för ommålning, alltså. Men vilken färg? Dessutom - ser ni hålen i nederkant? Där satt det förut flärpar (som dom flärparna i mitten på lamporna), men många av dom var trasiga, eller helt enkelt borta. Ska jag lämna lamporna som dom är, eller ska jag hitta på något att sätta fast i hålen? Som den packråtta jag är, så har jag sparat dom flärpar som jag klippte bort, först tänkte jag göra en mobil av dom, men nu lutar det mer åt att dom ska få bli en drömfångare.
 

Kommentera här: