lite av en rockad på nedervåningen + taveltips

Har man ett litet hus, då gäller det att tänka ett steg längre, och verkligen ta vara på dom kvadratmeter man har. Ibland kan det dessutom behövas att omtänka sina första tankar - man vet aldrig när en bättre idé dyker upp! När jag flyttade in, så hade jag kattlådan i duschen (=opraktiskt och trångt), i hallen hade jag en Vittsjöhylla från Ikea (att förvara smink och sånt på), i köket hade jag ett tag en blombänk. Blombänken i köket har jag tagit bort, den kan stå nån annanstans, Vittsjöhyllan står numera i köket och förvarar bland annat mina muminmuggar, och kattlådan står ute i hallen. Betydligt mer fungerande, tycker jag!
 
Hyllan står bra där, i sitt hörn! Blommorna ovanpå är däremot inte helt optimalt, jag når inte att vattna dom, så dom ska få en ny plats.
 
Som sagt, så står muminmuggarna här, och mupparnamuggarna, och lite annat. Sånt som är fint för ögonen!
 
När jag flyttade ut muggarna i skåpen, så blev det plats för lite omflyttningar där. Min samling muminglas har växt, Max säljer glasen igen, och jag har köpt dom ljusblåa med Lilla My och dom gröna med Muminmamman, och jag hoppas hinna få tag på dom andra två också.
 
I hallen fick jag nu en fri väggyta, och där passar jag förstås på att börja hänga en tavelvägg. Alla utom dom två fotona i vita ramar är från Röda Korset i Östersund, fotona är utskrifter från nätet.
 
Mina Alice i Underlandet-frimärken ska också hänga här, jag bytte en ram mot en annan, så nu på morgonen ramade jag in frimärkena, och ska hänga upp dom när jag går ner igen. Den här lilla väggsnutten är förresten ett bra exempel på att konst inte behöver vara dyrt eller krångligt, bara man tycker att den är fin, eller tilltalande på annat sätt. Fotona är som sagt utskrifter, keramiktavlor går alltid att hitta billigt på loppis, litografin med rosor kostade 40 kr, tror jag, eller om det var 30 kr, Mick Jagger är ett tryck, och Buddha är en liten duk, som förmodligen kommer från Dollar eller liknande. Frimärkena var dom dyraste, dom kostade mig ca 150 kr, vilket fortfarande är billig konst. Ramar köper jag på Dollar, Rusta, Ikea, loppis osv, billiga, och dom har dessutom en del att välja på (jag väljer oftast enkla vita). Att sätta upp en tavelvägg behöver inte heller vara speciellt avancerat, jag börjar helt enkelt att spika upp en av dom större tavlorna, och sen sätter jag upp dom andra runtom, och försöker att få en bra balans. Att blanda olika storlekar och former är bättre än att ha jämnstora, om man inte ska göra ett jämnt rutmönster t ex. Vill man göra det lätt för sig, så är det lättaste att ha ramar i samma färg, men olika modeller, men det blir bra att blanda ramar också!
 

Kommentera här: