6 december - julkransar

Dom allra flesta som har en krans på dörren (eller vart den nu hänger), har en "vanlig" krans av vintergrönt och kottar och röda band. Fint, absolut, men kanske lite tråkigt att ha varenda jul - det finns ju så många fina alternativ! Pinterest är förstås en guldgruva av inspiration, jag har absolut hittat kransar där som jag inspirerats att göra egna varianter av. Jag har också utgått från det material jag har haft tillgängligt, och hittat på allteftersom - det funkar det med! Och var beredd - det blir något av en bildbomb nu!
 
 
Förra året gjorde jag den här kransen, den var mitt första försök med glitter och julkulor. Jag tycker extra mycket om den, för många av kulorna och dekorationerna kommer från mormor och morfar! Förresten - kransar behöver inte hänga på dörrar, här hänger min krans på en vägglampa i vardagsrummet, funkar jättebra!
 
 
 
Efter julen, så började jag på den här, det var meningen att den skulle bli helt silverfärgad, men så tog silverkulorna slut... Så lade jag till frukterna, och sen igår blev det svampar och röda bär också, och så fick kransen sig en stor rosett också. Rosetterna gör jag också själv, det är inte alls svårt, bara man har band med metalltråd i kanten.
 
 
Den här kransen gjorde jag av björkrötter som lyckats undkomma sommarens drömfångeri. Runt kransen har jag limmat fjädrar från glada höns, fuskdiamanter och några små vita granar, och till sist en spetsrosett att hänga upp kransen i.
 
 
Den här kransen har jag visat förut, jag virkade den åt kompisen Weronica, som gillar både pasteller och snögubbar. En annan variant på krans av garn, om man inte kan sticka/virka till exempel, är att ta en gammal tröja eller halsduk eller något, och klä kransstommen med (bara att klippa till rätt storlek, och sy ihop på baksidan), sedan gör man ett gäng garnbollar och limmar/knyter på - färdigt!
 
 
Den här kransen började jag med att linda en pärlgirlang runt kransstommen. Sedan limmade jag på paketrosetterna, och fyllde sedan ut med små julkulor. På toppen limmade jag fast en sammetsrosett, som jag sparat på i en massa år, i väntan på rätt projekt.
 
  
 
 
Till min utegran, så har jag gjort en gigantisk rosett med decomesh, för att kompensera att den var rätt rumphuggen på toppen - inte helt genomtänkt, när rosetten blir översnöad så blir den som en ihopfisen pannkaka... Men, jag fick lite decomesh över, och då gjorde jag den här kransen. Först lindades den med värsta fluffiga glittret, sedan satte jag fast decomeshen med piprensare, och sedan fina glittriga band och julkulor. Till sist en stor fin rosett på toppen. Det här är verkligen kransen för den som inte firar julen halvdant!
 
 
 
Den här röda kransen gjorde jag av tjockt rött glitter och tunt silverglitter, och så en massa julkulor i rött, guld och silver. Rosetten blev inte så stor som jag vill ha dom, för mina band med metalltråd i kanten håller på att ta slut...
 
 
 
 
Till sist kransen som jag hade tänkt ha på ytterdörren - fast jag tycker om den så mycket, att den får hänga inomhus, där jag kan titta på den mycket oftare. (Jag har några kransstommar kvar, jag kan göra en annan krans till dörren.) Inte helt överraskande, så gjorde jag den här kransen med rosa glitter, kulor i många färger, och rosetten är gjord av ett band som en gång i tiden har suttit på Secret Santa-paket. Bra sorts återvinning, tycker jag!
 
Som jag sade nyss, så har jag några kransstommar kvar, jag börjar få slut på glitter (jag har en krans, lindad med vintageglitter, kvar att klä, men sen börjar det vara slut), jag funderar på om jag ska klä dom sista stommarna med stickat/virkat, eller linda tygband runt, eller nånting annat - det finns många sätt att klä en krans! Kulorna börjar också ta slut, men jag har sparat dom färgade glödlamporna från mormor och morfars utebelysning, dom ska jag använda, sen funderar jag på att virka snöbollar eller något, det passar bra på en krans med stickad/virkad grund. Jag har ett litet jultåg i trä, som jag sitter och tittar på just nu, och det skulle man också kunna använda runt en krans. Som sagt - det finns hur många sätt som helst att göra en krans, bara man har lite fantasi, eller om man hittar bra inspiration. Finns ingen anledning till att behöva nöja sig med en vanlig vintergrön krans - om det inte råkar vara såna man tycker bäst om, förstås! ^_^

Kommentera här: