24 december - god jul!

Nedräkningen har nått sitt slut, idag är det julafton! Jag måste erkänna, det är rätt skönt, jag känner precis som jag kände förra året - dom sista dagarna har det suttit långt in att få ihop något kalenderinlägg. Jag hade inte tänkt göra någon kalender i år, men jag var så julpepp hela hösten, så jag var bara tvungen. Nästa år så blir det julinlägg om jag är på humör för det, utan måste-känslan som kalendern medför. Med det sagt, så har jag haft roligt med min julkalender också, annars hade jag inte genomfört den, och definitivt inte två år i rad! Men, som sagt, det är skönt att det är julafton, och att jag kan gå tillbaka till random bloggande - att hålla fast vid det jag har tagit på mig är tyvärr inte min starka sida... Med det sagt, så är det nästan ett mirakel att jag precis tagit ut mitt bidrag till julmaten ur ugnen, jag har på mig klänningen jag hoppades komma i (och fleecetightsen som jag inte haft en chans att få på mig förut), Alice är nybadad, och tillsnyggad runt nosen (jag har klippt det jag fått, vill säga), och jag har precis skrivit ut mönstret till min julstickning. Igår dammsög jag hela huset, i förrgår tapetserade jag klart i trappen, jultröjan blev färdigstickad (och lite väl tight för i år, men det var nästan meningen) och borde vara torr nu. Alla julklappar är klara, inslagna och nerpackade, och jag är redo att åka ut bara matbidraget har svalnat (hoppas att det blir ätbart, det är mitt första försök!) - jag tog på mig saker jag ville göra, och jag gjorde dom. Kors i taket!
 
Nånting som jag faktiskt inte gör längre, är att titta på Kalle Anka klockan tre, jag har inte gjort det på många år. Främst för att jag ser inte riktigt grejen med det - det finns så många bra Disneyfilmer med jultema, varför inte visa såna istället för Kalle Anka i djungeln och Musse på semester? En av filmerna är dock mer än värd att se, den är så julig som det kan bli. Tomtens verkstad menar jag förstås! Den bjuder jag på idag, tillsammans med några till juliga Silly Symphonies, dom tittar jag gärna på idag!
 
 
 
 
Nu säger jag egentligen emot mig själv, för den sista filmen är egentligen ingen julfilm. För mig känns den ändå julig, dels förmodligen beroende på alla sorters bakverk som hör till julen, dels för att den inspirerar mig mycket i mina juldekorationer. 
 

Kommentera här: