syfrustration på många nivåer

Hela veckan har jag ivrigt kollat brevlådan, och hela veckan har jag blivit besviken - inget fliselin idag heller... Imorgon är det helg, och det betyder nästa chans att få hem fliselin är på måndag. Jag har just klippt mönster till ännu en blus (fast ett helt annat mönster den här gången, kors i taket!), så nu har jag tre plagg som jag inte kan sy förrän jag fått tag på fliselin - en kappa och två blusar. Frustrerande är bara förnamnet!
 
Jag kommer osökt att tänka på det här stycket ur "Nej tack, jag åt nyss" av Anna-Lena Brundin (en bok som jag känner igen mig mycket i, mina tonår var väldigt lika Anna-Lenas tonår), frustrationen när man är i zonen, och inte kan fortsätta av någon anledning.
 
Jag köpte den här klänningen med ananastryck på köp & sälj på fb igår, för 30 kr, en maxiklänning i tunt polyestertyg (en mardröm att klippa med slö sax, kommer att bli en mardröm att sy också misstänker jag). Det är väldigt mycket tyg för att vara XS/S, men hade ändå önskat att det var en större storlek, jag har fått pussla en massa vid tillklippningen, och alla stycken som skulle ha varit mot vikt kant, kommer att få en söm istället - klänningen var sydd i fyra paneler, det fanns ingen bit som var stort nog att vika för att få ett helt mönsterstycke. Men jag hoppas att det blir bra i slutändan - en blus i det här tyget kan bli helt fantastisk! Synd att det inte fanns nog med tyg att göra en stor knytrosett, det hade blivit ännu mer fantastiskt! Mönstret är Tilly and the Buttons Mimi Blouse, från Love at first stitch, som jag har långlånat på bibblan (måste låna om den igen, lånetiden går ut nästa vecka).
 

Kommentera här: