lean mean sewing machine

Det blir mycket stickande och syende om dagarna,  och jag hoppas faktiskt att det håller i sig - i vanliga fall så brukar jag tröttna på en sak ganska snart, för att gå vidare till nästa, men i mitt garderobsprojekt så passar både stickning/virkning och sömnad, och loppisbesök är av nöden när tyger och garner behövs. Jag hoppas att bredden håller fast vid mitt intresse ett litet längre tag än vanligt! Dessutom, att se plaggen ta form, det är en otroligt fascinerande känsla, det klår att köpa kläder med hästlängder - att få en idé, och att sen förverkliga den, jag kan tänka mig få saker bättre än det! Det enda som begränsar mig, är bristen på material - jag har inte mycket garn som räcker till mer än ett par sockar/vantar, jag har väldigt få tygstycken som räcker till mer än en blus/topp/liten kjol, jag behöver fliselin/flisofix och mönsterpapper, och jag begränsar mig som sagt till andrahand. Definitivt läge att trolla med knäna!
 
Det här är tredje blusen jag gör från samma mönster, men varje blus ändrar jag lite mer än den förra. Den här har ett skjortbröst i ett annat tyg, och knytrosetten är av en annan modell. Här funderar jag på knappar, jag lutade åt dom gula, men det blev dom blå blommorna, dom funkade bäst när knapphålen var på plats. Jag har redan en idé för ännu en blus, med knäppning på axeln istället för mitt fram. 
 
Jag håller på med en tröja också, jag är inte supernöjd med den, utan den kräver lite mer pyssel. Halsmudden ska repas upp, likaså en bit av axelsömmen, och så ska dom omtänkas. Dom broderade motiven blir fina, men jag lyckades inte med placeringen, så jag ska dit med åtminstone ett motiv till. Hade det inte varit för extrapysslet, så vore tröjan nästan klar, jag har bara en ärm kvar. Men den får vänta tills jag fixat resten, och tills jag är klar med mitt nyaste projekt:
 
Jag började på en sjal idag, en Ice cream shawl, i gult, grönt och brunt. Färgerna funkar bra, men jag hade gärna haft vinrött istället för brunt. Men jag kan inte sticka med garner jag inte har, och det blir snyggt ändå. Men jag ser redan fram emot att sticka en till sjal, i lite poppigare färger, jag funderar på ett flerfärgat sockgarn tillsammans med ett enfärgat, förhoppningsvis så har jag nog mycket garn i förrådet. 
 
Jag började också på ett nytt syprojekt igår kväll - jag håller på att klippa ut delar till en kappa. Tyget jag använder är mycket tunnare än i mönstret, så jag hoppas verkligen att det funkar ändå. Den blir vinröd med stora rosor på, och så blir det ett lilamönstrat flanelltyg som foder - perfekt till vår och höst är tanken. 
 
Som ni hör - jag har väldigt roligt med klädskapandet, och hoppas verkligen att det håller i sig - det är en av dom mer praktiska intressen jag har odlat på länge. Eller ja, går jag inte ner till dom storlekar jag syr/stickar i, så är det inte speciellt praktiskt, mer än att jag bättrar på skillsen lite. Vilket inte heller är kattskit. ^_^
 
Spara

Kommentera här: