jag gör grejer och jag har nya tyger

Två ovanligt aktiva dagar (dvs jag är ut och träffar folk), och jag är som en urvriden trasa. Alice likaså - helt slut! Igår följde vi med Maria och hennes familj på svampplockning, jag och Alice följde med som barnvakt, för svampplockning (och bärplockning) är inte min grej. Jag och ungarna och hund/ar (dom har också hund, så Alice fick leka med henne också) gick litegrann i skogen, vi kastade småsten (sånt är spännande när man är ett år!), Alice fick springa lös, vi gick på grusväg (också spännande när man är ett år)... När Mio sov, så lyckades jag hitta blodriskor, en hundbajspåse full, och den enda svamp som Maria hittade var några taggsvampar, och dom fick jag som tack för hjälpen. Svampen ligger fortfarande på köksbänken dock, jag ska sätta mig och rensa dom. Blodriskorna ska visst förvällas, så jag ska göra det också, och sen blir det svampmiddag för mig. Det blev ett heldagsäventyr, vi åkte långt åt tjottahejti, förbi Gäddede, förbi Jorm, vi kikade in i Norge, och sen var det bara att vända bilen och åka lika långt hem. Det gick faktiskt bra, snälla barn (fast Mio var trött och vägrade sova), snälla vovvar, väldigt trångt i baksätet men jag överlevde. Skönt bara att komma ut och faktiskt göra något!
 
Dagens aktiviteter var inte riktigt lika äventyrliga, jag plockade upp Birgitta och vi for på tippen (hejdå skräp, hejhej två fina koppar!), sen åkte vi hem till henne och surrade en stund. Sen lämnade jag tillbaka en sen bibblabok, och for till Ulriksfors för att hämta en stor korg med tyg - jag bytte till mig den mot mina två skrivmaskiner. Förutom tygerna, så kom jag hem med en liten bronsfigur och en hög med kläder, mer eller mindre vintage. Tygkorgen innehåll mycket spännande, en del tyger är inte helt lämpliga för kläder, så dom ska jag skänka vidare, jag hittade tre dukar (två dukar, och en som blir en duk efter fållning), och sen en massa klädvänliga tyger - en del av dom skulle jag inte ha köpt om jag hittat dom på loppis, men nu tänker jag ge dom ett försök. Jag har redan en del idéer!
Det allra finaste tyget, mörkblå retroblommigt, trodde jag bara var småbitar, men det var faktiskt en påbörjad blus (eller väst, eller vad dom hade tänkt), det saknas en framsida, och ärmar, men det finns tyg nog att klippa till dom delarna också. Inget mönster förstås, så jag får improvisera - framsidan är inga problem, bara att kopiera den som finns redan, men ärmar får jag göra från grunden. Sedan är frågan hur den ska avslutas i midjan, det skulle vara jättesnyggt med en peplum, men jag har inte nog med tyg för det. Men nån slags band, med ett skärpspänne kanske. Och så ska jag (big surprise!) se om det finns tyg nog till en knytrosett av något slag, för allt blir snyggare med en knytrosett. ^_^
 
Det här är dom tre dukarna, en vintrig rutig duk, och två juliga. Det är den rödvita längst ner som behöver en fåll eller två.
 
Och så en hög med tyger. Dom två röda längst ner till höger hör till tygerna som jag inte skulle ha köpt själv, men som jag nu funderar på vad dom kan bli - jag vill helst kombinara dom två, jag tror att det blir bra, för färgerna är väldigt lika, men mönsterskalorna är olika. Det brunrutiga tyget ovanför är inte brunrutigt, utan rutigt i rosa/orange/brunt, och väldigt snyggt. En klänning kanske? Det brunrandiga längst upp, med blommor på, är himla snyggt tycker jag, det är hyfsat mycket av det, så en klänning kanske? Det grönrandiga bredvid är en av favoriterna (tillsammans med det blåblommoga längst upp på vänstra högen), men det finns inte speciellt mycket av det. Men mitt rosagula tyg hade jag bara en liten snutt av, och det lyckades jag få användning för ändå, så jag hittar säkert på nånting.
 

Kommentera här: