flitiga lisa, helt plötsligt!

Jag fick ett märkligt ryck idag, ingenting har blivit sytt (fast jag ska strax fortsätta klippa mönsterdelar till kappan jag håller på med), jag har bara stickat några varv - däremot så har jag städat och plockat här hemma! Jag har diskat (behövligt!), roddat upp på köksbänken (behövligt!), städat i skafferiet (kanske inte direkt behövligt, men blev klar förbättring, tror jag), rumsterat om lite i bokhyllorna (flyttat på sånt jag vill komma åt lättare)... Fast jag tror att jag vet ursprunget till min oväntade flit - dels vill jag hitta ett bra ställe för min nya tekanna (som jag inte sagt något om, ni får se sen!), dels såg jag på inredingsvideos på youtube, och alla fina hem gör mig inspirerad att göra fint hemma också.
 
Igår flyttade jag på mina rabarber också (dom flesta, måste gräva mer för att flytta resten), dom har växt ur min lilla köksträdgård, istället satte jag sommarens senaste potatis, hoppas det är plusgrader i jorden länge nog för att få mig en liten skörd. Hoppas att det blir regn ikväll också, rabarbern ser jätteledsen ut, och behöver genomblötas.
 
Jag har länge tänkt hänga upp min samling tesilar, och fick tummen ur igår. Det fattas ett par stycken, för dom har inget upphängningshål, och så har jag lämnat utrymme för fler, ifall jag hittar några fina. Tesilar är ett väldigt tacksamt samlingsobjekt - väldigt billigt (har betalat 5-10 kr som mest), tar liten plats, och har dessutom en funktion. Silarna med färgat skaft kommer från mormor och morfar, den tekanneformade silen kommer hemifrån, den har vi haft så länge jag kan minnas, så den påminner mig om mamma.
 
En snabbkik på mina stickprojekt tar vi, fast det inte hänt speciellt mycket med dom idag (sjalen har blivit ett par varv längre, men det är allt):
 
Det här är min Ice cream shawl, mönstret ser krångligt ut, men är lätt som bara den. Färgerna är fina, men känns lite dystra (kan vara sommmaren som talar), jag skulle helst vilja ha vinröd istället för brun. Men jag blir ändå väldigt nöjd med sjalen, och den är rolig och lätt att sticka, så jag planerar redan nästa - jag har två sorters självmönstrat sockgarn i blå/turkosa nyanser, och jag har enfärgat sockgarn som jag kan kombinera dom med, så nästa sjal kommer att bli blå. Det ser jag fram emot! Faktiskt såpass, att jag är sugen på att börja på den redan nu, fast jag inte ens är halvvägs på den här...
 
Det var meningen att jag skulle sticka en blå Weasley-tröja, men det här visade sig snabbt vara helt fel blåfärg. Jag ville ändå göra nånting mer med den, än att ha bara en enfärgad blå tröja, det kändes lite tråkigt. Så efter att ha kollat efter korsstygns-/pärlplattemönster på pinterest, så fastnade jag för regnbågsmotiv. Det var meningen att bara bli rosetten och hjärtat, men jag placerade dom för långt ner, så det såg lite småknasigt ut. Det räddades med en regnbåge ovanför, och nu känns jag nöjd! Jag har också stickat om halsmudden, och den är jag också äntligen nöjd med (efter tre försök), så nu kliar det i fingarna efter att sticka klart den sista ärmen, så jag kan sy ihop hela tröjan. Jag måste skaffa ett par jeans med hög midja, eller ja, sy måste det bli, för det känner jag att flera av mina framtida-garderobsplagg behöver. Jeans eller några andra mörkblå byxor. Hög midja är nödvändigt, benen kan vara smala eller vida, båda är snyggt. Vilket förmodligen betyder ett par av varje, och ett par dressigare shorts. Men byxor får vänta tills jag har krympt, för dom behöver jag mått för att få till bra passform för.
 
Imorgon ska jag ringa och höra om dom har börjat schemalägga höstens operationer än, nu har jag väntat löjligt länge!
 
Spara

Kommentera här: