process

Jag har hoppat på ett PAT-swap (pick-a-theme, deltagarna delas in i grupper, var och en väljer ett tema, och resten i gruppen gör konst på det temat - man gör alltså ATCs på flera teman, och får tillbaka ATCs i det önskade temat), dom är bland dom roligaste, och definitivt mest utmanande - man har absolut noll kontroll över dom andras teman, och det är inte helt ovanligt att man får göra sånt som man inte alls är bekväm med. Som djur tex, som inte alls är min grej...
 
Jag börjar med att kolla pinterest efter inspiration och referensbilder, och skriver sen ut ett gäng. Det är mycket lättare att hantera utskrifter, än att kolla på datorskärmen!
 
Sen, när jag valt referensbilder, så är det bara att plocka fram papper och penna. Min favoritblyerts är förresten ganska hård, 4H, och jag är lätt på hand när jag ritar, då är det lätt att sudda bort blyertslinjerna sen.
 
Och sen är det dags för att tuscha bilderna (vilket jag inte gör jämt, beroende på hur jag vill ha slutresultatet). Den här gruppens teman är giraffer i skor/stövlar, djur med stora öron, djur i tudor/elizabetansk klädsel, och asasgudar/gudinnor (jag valde Hel). En massa djur, alltså... Nästa steg är att plocka fram färgerna, mitt förstahandsval är alltid akryl, och det lär det bli här också - jag och akryl är kompisar!
 
Det här är alltså min process, när jag inte målar direkt ur huvudet. Och även när jag använder referensbilder, så ritar jag inte av dom rakt av, det är sällan det händer. Planen är att måla korten den här veckan, ni får förstås se resultatet då!
 

Kommentarer:

1 Piglet:

Vilka lustiga teman :) Folk har uppenbarligen fantasi! Man undrar ju lite vad som ligger bakom "giraffer i stövlar" liksom :)

Svar: folk brukar passa på, när man nu har chansen att helt bestämma själv. mina två teman är wicca och vaginor, så det är lite utanför ramarna det också ^_^
Björkholmen Redux

Kommentera här: