från en gammal lampa till en ny

Jag satt och knöt träkulor på näverlampor igår kväll, och tittade på Legally Blonde (japp, mina fredagskvällar är episka!). Jag har ju ett par lampor som min farfar har gjort (han höll på med näverslöjd, jag har också ett par ljusstakar, och en tomtelykta och en adventsstjärna som han har gjort), dom hade flärpar som hängde nertill, men många av dom har försvunnit genom åren, och många hade fästen som torkat sönder. För ett tag sen, så tog jag helt enkelt bort dom flärparna som var kvar, och började fundera på hur jag skulle göra istället - låta kanterna vara som dom var, eller hänga dit nånting annat istället. En tanke var att knyta en makraméfrans, men jag kom fram till att träkulor var den bästa idén - jag gillar att det bryter så mot dom traditionella näverlamporna, samtidigt som formen återkommer i lampan.
 
Dom stora kulorna knöt jag dit först, igår satte jag dit dom mindre kulorna. Dom minsta kulorna, på bilden till vänster, skickade jag efter från Panduro, men dom var för få för att räcka till båda lamporna. Dom mindre kulorna på bilden till höger köpte jag på den lokala hobbybutiken, men fast jag tyckte att jag tog till i antal, så är dom också för få - det fattas tre stycken. Igår kom tanken på att båda lamporna inte behöver vara identiska, och att det kan funka med dom små kulorna på den ena lampan, och dom större på andra. Fast nu när jag är klar, så är jag böjd åt att föredra den högra, med dom större kulorna, jag tycker nog att balansen och formen blev bättre, och jag tror att jag helt enkelt måste fara ut och köpa dom kulor som saknas...
 
Lamporna ska förresten få ett färglager, eftersom dom ska hänga tillsammans, så är det bra om dom är i samma färg, jag beställde sprejfärg från Skapa mer, och den kom i veckan - bara jag blir klar med kulorna, och bara jag har limmat allt som håller på att lossna, och bara det blir varmt nog ute, så är det sprejdags! Jag ser fram emot det!
 

Kommentera här: