orakelkort

Det var längesen jag gjorde ett tarot-inlägg, och det blir inte något sånt idag heller. Inte tarot, men inte långt ifrån - orakelkort. Väldigt länge har jag inte haft något större intresse för orakelkort, jag har förknippat dom med änglar och änglakort, och det är inte alls min grej (lite ironiskt, med tanke på att jag samlade på änglar ett tag på 90-talet...). Det senaste året så har det förändras, för jag har sett fler och fler orakelkortlekar som jag hemskt gärna vill ha, orakelkort som inte har det minsta att göra med änglar. Sacred Sites Oracle Cards har jag redan, liksom Connected & Free, The Alchemist's Oracle. Den senare är en egenpublicerad kortlek, och det är såna jag gillar bäst, både när det gäller tarot och orakelkort, även om det finns fantastiska kortlekar utgivna av förlag också. Jag tänkte bjuda på några favoritorakelkortlekar idag, orakelkort som är långt från dom änglakort jag fortfarande inte alls tycker om.
 
 
 
 
Som vanligt, så faller jag för färg, kvinnoporträtt av olika slag, konst som känns nästan naiv... Jag tror att det är det jag har problem med änglakorten, dom är för arbetade. Jag vet, många älskar den sortens illustrationer, många fantasyillustratörer målar i den stilen, men för mig så känns det nästan könlöst, opersonligt. Sån tur att man är olika, och sån tur att det finns konst för alla smaker, liksom tarot- och orakelkort för alla smaker!
 

Kommentarer:

1 zara:

Hej! Har just nu en frågestund i bloggen & vore super gulligt om du ville kika in och ställa en fråga, länk finner du under headern, kram! :)

Kommentera här: