in till stan i brist på roligare

Jag var less på att vanka omkring här hemma (även om jag kunde ha ett sämre hemma att vanka i), så i morse for jag och Lily till Östersund. Det viktigaste ärendet var att lämna in kameran för reparation på Elgiganten, jag höll på att glömma kameran hemma, men fick med den till slut. Jag var till Pingstkyrkans loppis (galet med folk!!!!), hittade några saker, åkte och hämtade Suss, åt lunch med henne på Åhlèns, kikade lite i affärer, hon började jobba och jag for på Röda Korset, där jag nästan gick hem tomhänt. I sista sekunden beslutade jag mig för att köpa ett soffbord, som nu står ute på uppfarten och blir guldsprejat. Jag har kikat efter ett luftigare soffbord på nätet, glas och guld/mässing är vad jag har fastnat för, men jag har inte riktigt varit sams med prislapparna - jag vill inte betala flera tusenlappar för en liten möbel. Jag funderade på Ikeas Viksjö satsbord, men hittade alltså ett på RK - för 45 kr! Det är fyrkantigt (vilket jag är lite skeptisk till), hade guldfärgad och svart stomme, och glasskiva, och nu håller jag alltså på att spreja det i guld. Tips: när ni sprejar metall, åtminstonen när det är såhär pass kallt (jag vet inte om det var det som spelade roll), torka av ytan - annars blir alla eventuella fingeravtryck bevarade åt eftervärlden. Så for vi på Willys innan vi for hem, det märktes att jag var törstig, korgen fylldes med mineralvatten, juice och te, och så lite frukt. Och ett par leksaker till Lily. Ingen mat eller nåt - jag var fortfarande mätt efter lunchen och kunde inte ens tänka tanken på mat.
 
Jag kom alltså hem rätt tomhänt, jag kände mig ovanligt kräsen när jag gick i affärer, antingen kändes saker för dyra, eller så hittade jag inget, eller så har jag redan sakerna jag gillade. Ingen större skada skedd egentligen, jag har det mesta jag behöver.
 
ETA: Jag måste köpa mer guldsprej, det räcker inte till ovansidan, men jag har ändå ställt in det i vardagsrummet - lika bra att vänta tills det blir varmare ute, man ska ju spreja i rumstemperatur, och det är det långt ifrån... I alla fall. Bordet blir väldigt bra framför soffan, det hade blivit ännu bättre om det var rektangulärt istället för kvadratiskt, men guldfärgen, glaset, den smäckra formen, det är helt klockrent. Ännu klockrenare hade det varit med en matta, men med en katt och en hund som inte håller tätt, så låter jag hellre bli mattor. Så himla synd, jag har en hel hög med jättesnygga mattor, och ingen av dom kan jag använda...

Kommentera här: