lucka nummer 29 - julkalendern

En av dom bästa sakerna med julen, är julkalendern - jag tycks visst aldrig bli för gammal för den! Jag har samlat på mig en liten samling med mina favoritjulkalendrar på DVD, slår julsuget till, så är det bara att stoppa i en kalender i DVD-spelaren. Till mina favoriter hör Trolltider, Greveholm, Albert och Herbert, Julens hjältar, och så den här, Pelle Svanslös:
 
 
En av dom bättre nyare julkalendrarna är Lassemajas Detektivbyrå, inte minst för scenografin - den känns väldigt mycket Pushing Daisies (som är en av mina absoluta favoritserier nånsin), med sina mättade färger, genomtänkta matchingar och sin retrokänsla. Tyvärr hittade jag inga youtube-klipp från den kalenderna, så därför blir det Pelle Svanslös idag. Den finns att köpa på DVD, liksom väldigt många av dom andra julkalendrarna - det ges ut fler och fler varje år.
 
Årets tillskott till julkalendersamlingen är Teskedsgumman. Nu är frågan - ett avsnitt om dagen, eller sträcktitta så länge det räcker?
 

Kommentarer:

1 Helena:

Jag älskar också Julkalendern och har sett den nästan varje år sedan tidigt 80-tal. Oftast har den varit bra, men inte alltid. Ska bli spännande att se årets julkalender där man visar hur man har firat jul under tusen år. :)

Svar: jag har inte sett nånting om årets kalender, men måste förstås ta en kik! ^_^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: