kallt ute, kallt inne - bärbuskar inne ist för ute - målat lite också

Jag vaknade till -12 grader i morse, så det var bara att sätta igång att elda - det går åt lite ved, nu när det börjar bli kallare... Men jag är väldigt glad för vedspisen, och varmluftspumpen, just nu har jag bara på ett element, i sovrummet. Eftersom dörren dit alltid är stängd, så når inte värmen in dit. Målarrummet ligger allra längst från köket, men där blir det nästan varmast, i vardagsrummet är det svårt att få upp värmen, det ligger bakom köket, och luftvärmepumpen kommer inte åt att blåsa hit. Här inne skulle jag velat ha en liten öppen spis, det finns ju små varianter, och en av väggarna består av skorstensmur. Nån dag så kanske!
 
Det nyper lite väl i näsan, men fint är det!
 
Jag har ju beskurit vinbärsbuskar och björkar, vilket betyder att jag har en hög med kvistar, litegrann har jag satt i balkonglådorna tillsammans med granris, idag tog jag in ett fång och satte i min stora runda vas, och ställde på köksbordet. Fint, men frågan är om katterna kan låta bli - jag hittade Bosse på bordet för en stund sedan... Men det är trevligt att ha sånt på min egen gård, kvistar och grenar och träd och sånt. Jag har mormors och morfars ljusslinga, dom har alltid haft den varianten, det är ett av mina starkaste barndomsminnen (och förmodligen anledningen till att jag älskar kulörta ljusslingor!), och jag håller på att fundera på hur jag ska få upp den nånstans. Sladden till den är bara 1,5 meter, och så går slingan i en ögla, så den går inte att sätta upp var som helst. Det slutar förmodligen med att jag går ut i min lilla skog, och sågar mig ett adventsträd - tallen jag siktat på att ha inne, är alldeles för hög för det, men på gården kan det nog bli bra!
 
Jag har målat klart mina tarotkort, äntligen, jag var lite fast på dom ett tag, men till slut fick jag till nånting som funkar. I helgen ska jag fotografera alla kort, packa ihop dom, och skicka iväg till dom andra deltagarna i min tarotswap. Ser fram emot nästa omgång, då blir det dom sista korten i stora arkanan, sen blir det till att ge oss på lilla arkanan, som är lite mer av en utmaning - den har sin motsvarighet i vanliga spelkort, och det är svårt att göra nånting roligt av korten ess till tio... Jag har också målat ett ATC, med temat "en full Marie Antoinette", jag hoppas verkligen att mottagaren gillar det, det är inte helt lätt att måla någon som faktiskt ser full ut!
 

Kommentera här: