godmorgon en snöig tisdag!

Att säga att det har snöat inatt är en underdrift! 10-15 cm tung blötsnö har vräkt ner, och det är definitivt dags att skotta gården. Det fanns en skyffel i vedboden, men den visade sig ha ett kapat skaft, och är sålunda väldigt kort - jag skottade bron och vägen till vedboden, och min rygg säger ajajaj. Köpa snöskyffel står alltså högt på listan av måsten! En annan måste-sak, som jag köpte sist jag var till veterinären, är en overall till Lily, hon får såna snöklumpar under magen och på benen. Idag var en perfekt dag att inviga den, och det gick ju hur bra som helst - hon prasslar en massa, men verkar inte störas av den, hon springer och busar, både kiss och bajs funkade bra, och eftersom det har kommit en massa snö, så är hon överlycklig av bara den anledningen.
 
Apropå att skotta snö - Lily vaknade av brak flera gånger inatt, dels rasade det från taket, dels (upptäckte jag när jag kom ut) har snöplogen tagit min brevlåda. Den var halvvägs vält, och locket går knappt att stänga längre. Jag har flera reflexer på lådan, så den var inte direkt osynlig... Kan man prata med vägverket om sånt här månntro?
 
Och apropå att kissa - jag behövde inte torka kattkiss en enda gång igår! Det var första gången på väldigt länge, och tanken jag haft förut verkar vara bekräftad - Bosse vill inte kissa i lådan när Beppe är sjuk, nu har Beppe ätit antibiotika i några dagar, och tydligen luktar hans kiss mer normalt. Tycker Bosse i alla fall. Hur som helst så är det superbra, två flugor i en smäll - Beppe mår bättre, och båda katterna kissar i lådan! Hurra!
 
Och apropå att vara sjuk - det verkar inte bättre än att förkylningen (som nästan var borta) börjar ta om... Hurra...

Kommentarer:

1 Jennifer:

Åh, det där med katt som kissar fel är jag lite expert på. Om du skulle behöva tips/råd så är det bara att mejla mig :) Men låter ju som du hittat den bakomliggande orsaken! Hoppas Bosse fortsätter kissa rätt :)

Svar: jag ska lägga dig på minnet! tack! :)
Miss Kitten Heart

2 Birgitta:

Härligt att Beppe verkar bli bättre!:-)

Svar: väldigt härligt! ^_^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: