girls och andra serier jag stör mig på

Sent omsider har jag sett Girls, dom första två säsongerna. Jag hittade dom billigt på Dollar för några månader sedan, och nu har jag kommit mig för att se dom. Faktiskt kan jag inte bestämma mig för vad jag tycker om serien... Personerna känns rätt osympatiska allihop, dom beter sig rätt grisigt allihop. Det blir väldigt klart varför män undrar vad det är för fel på kvinnor egentligen, och vice versa - vad är det för fel på män?? Relationerna fungerar bara när dom inte fungerar, när nån av parterna blir utnyttjad eller nervärderad, när relationerna ser helt ok ut, så flippar ena parten ut, och gör slut, eller beter sig så att den andra gör slut. Jo, förresten, jag har nog bestämt mig - Girls är inte min tekopp, helt enkelt, och jag har svårt att tänka mig att jag kommer att se fler avsnitt av den. Men man kan inte säga annat än att jag gav den en chans - två hela säsonger tittade jag på, och två hela säsonger störde jag mig på huvudpersonerna. Vad kan jag säga, man kan inte gilla allt...
 
 
En annan kritikerrosad serie som jag inte kan bestämma mig för, är Sherlock. Den är välgjord, placeringen i nutid känns äkta, men personerna är så irriterande! Jag fattar inte varför folk har blivit så förtjusta i Benedict Cumberbatch och hans Sherlock, för han är det mest irriterande av alltihop! Samma med Hannibal, jag ville gilla den serien, men det gick inte, jag gav den ett par försök, men jag stör mig bara på den, på karaktärerna, på handlingen, på skådespelarna... Elementary tog jag mig inte igenom första avsnittet av, innan jag gav upp, återigen på grund av störiga karaktärer. Tydligen är jag väldigt kinkig när det kommer till TV-serier, och faktum är, att många jättepopulära serier har jag aldrig sett, och har absolut inget intresse av att se, som Lost, Prison Break, Game of Thrones, bara för att nämna några.
 
Å andra sidan kan jag bli besatt av en del serier, och se dom hur många gånger som helst, som Buffy, Twin Peaks och Pushing Daisies. Serier som dels har sina väldigt engagerade följare, och serier som andra halvan av världen inte står ut med. Och det är väl så det är, ingenting faller alla i smaken, och för mig ska det visst vara lite surrealistiskt, lite kitschigt, och väldigt snyggt för att jag ska falla. Inte mig emot!
 

Kommentera här: