loppislördag på en söndag - blanka metaller

Jag var till Hammerdal på loppis igår, men det blev ingen lång sväng, inget strosande och kikande, för Lily protesterade högljutt från bilen. Jag hittade några saker, några väldigt otypiska saker för att vara mig. Kommer ni ihåg mitt inlägg från i somras, där jag listade några inredningstrender som jag har väldigt svårt för? Mässing och koppar toppade den listan, tillsammans med marmor, men tydligen kan man vänja sig vid det mesta... Marmor är fortfarande ingen favorit för min del, men jag tycker bättre om metaller nu än vad jag gjorde då, även om jag föredrar mässing framför koppar.
 
Två mässingskrukor, den ena lätt och plåtig, den andra betydligt mer gedigen. Jag har försökt att googla på den med rosetter, jag tycker att det borde finnas något tillverkarnamn på den, den är så himla fint gjord att det inte känns som varuhuskrafs. Faktiskt, så känns det som en grej som Elsa Billgren inte skulle kunna motstå... Jag hittade också ett krusedulligt metallskrin, och en dörrskylt.
 
Skrinet vet jag inte om jag ska behålla som det är, eller om jag ska spreja det, antingen nån fin, glad färg, eller i mässing... Dörrskylten ska sitta på toalettdörren, så att alla vet att toaletten är till för damer.
 
Nu när jag packade upp grejerna, så upptäckte jag den här lappen under silverasken, den har visst innehållit praliner! Det var inte min första gissning, men varför inte - praliner i en krusidullig ask är väl bland det finaste man kan tänka sig.
 
På en annan loppis hittade jag det här blombordet för en tjuga. Det känns som om det har blivit avlutat eller nåt, träet är för ljust, och känns liksom uppruggat. Ett varv eller två med teakbets, så blir det bra!
 
Glasskivan är fint mönstrad, och så har det suttit nånting i bakkanten, min gissning är nån slags spalje. Det här bordet är förstås jättefint med blommor på, men jag tror faktiskt att jag ska använda det att luta större tavlor på, det är ganska långt och ganska smalt, som gjort för det ändamålet.
 
Jag längtar tills på tisdag, och till husbesiktningen, för jag vill kunna använda mina nya fina fynd i inredningen, här hemma får dom inte plats. Än mindre nu, när jag börjat packa flyttkartonger. Jo, att jag är ivrig att komma iväg är bara förnamnet...
 

Kommentera här: