hjälpmedel till nyttighet

Ni vet ju hur jag försöker att få lite bättre matvanor, hittills har dom ju inte varit mycket att hurra för. Att utesluta sötsakerna är fortfarande en kamp, ibland går det lätt, ibland är det svårt. Största svårigheten är att hitta ett tillfredsställande alternativ när värsta suget sätter in, och för det mesta så har det blivit mörk choklad - det är fortfarande en sötsak, men inte lika söt. Som ni ska få se alldeles strax, så tror jag att jag har hittat en ännu bättre variant på den mörka chokladen. Jag försöker också få in mera frukt och grönt i min diet. Det blir en hel del bananer, och så försöker jag få till en smoothie om dagen, och i den stoppar jag både frukt och bär och grönsaker - en bra början på dagens gröna intag! Senaste strängen på den hälsosammare lyran, är att jag försöker att få till måltider och mellanmål, och att inte bara att ta nåt att äta när jag börjar bli hungrig.
 
Egentligen borde jag börja känna mig piggare, mer full av energi, särskilt som jag faktiskt är ut med hunden flera gånger om dagen också, men än så länge är det ingen skillnad. Å andra sidan - det är inte värre heller!
 
Jag beställde en låda med nyttigheter från apotea.se förra veckan.
 
Några bättre alternativ till dom "vanliga" produkterna, och några som är mer av "kosttillskott"-varianten.
 
Lucumapulver, chiafrön och gojipulver, den förstnämnda och den sistnämnda tänkte jag stoppa i smoothies främst.
 
Mandelsmör, råhonung, hampafrön, råa kakaonibs, super greens mix (också till smoothies) och rå kakao.
 
Strödadlar (jättegoda i gröt) och en ask te.
 
Påfyllning av läppbalsam (Hurraw! är bra, och luktar gott, men odryg, och sålunda lite väl dyr...), och så lite mörk choklad, dels hampachoklad, dels rå choklad sötad med kokosblomssocker - som sagt, bättre alternativ än den vanliga mörka chokladen. Det känns, den är betydligt mindre söt.
 
Som ni ser, så gillar jag Renee Voltaires produkter, jag gillar att det är ekologiskt och raw food och vegetariskt och rent, inte en massa tillsatser. Dom är dyrare, men räcker länge. Tex så köpte jag kokossocker för några månader sedan, i en likadan burk som kakaon här ovan, och jag har kanske gjort slut på en 1/4-del. Fast det kan ju också bero på, att det enda jag har socker till, är ovanpå gröt...
 
 

Kommentera här: