tidningstapeter och utrymmesbrist

Jag for ju tillbaks till huset igår kväll, jag körde ett till lass med grejer, och så började jag tapetsera övre hallen. Planen var ju att ha den tapetserad när elektrikern kommer idag, men tyvärr så tog limmet slut. Hade det räckt till bara några sidor till, så räckt precis dit jag ska ha ett uttag, nu får elektrikern börja i nåt annat rum, och jag ska kolla om lösvirkeshus öppnar tidigt, så att jag kan göra klart. Ursprungligen, så var tanken bara att göra dom här två väggarna (den vänstra väggen hade jag inte ens tänkt tapetsera hela, utan bara från dörrkarmen), men det blir så jäkla snyggt, så jag gör nog hela dörrväggen, och så den lilla väggsnutten ovanför trappen också. Det är snabbt och enkelt, inte så mycket att fundera över helt enkelt.
 
Här är tidningssidorna fuktfläckiga av limmet, men det går förstås bort när limmet torkat. Och jag ska förstås skära till längs golv och tak, men att göra det när papperet var fuktigt var ingen bra idé... Jag har valt att övervägande använda svartvita sidor, för att det ska bli lite lugnare för ögat, och så bara nån enstaka färgsida här och var.
 
Tycker nån att det ser rörigt ut med allt mönster, tänk er när jag har ställt dit möbler, bland annat två bokhyllor ska stå här, så man kommer inte att se alltihop på en gång, som här. Fast jag tycker att det här blev superbra, jag skulle kunna ha såhär, och lämna väggarna och rummet tomt i övrigt. Tyvärr så är huset litet, och jag måste utnyttja varenda kvadratmeter.
 
Och apropå att utnyttja kvadratmeter - huset är nästan dubbelt så stort som lägenheten, och ändå har jag svårt att få plats med mina saker. Jag hoppas att det bara är frågan om att allt måste packas upp och hitta sina platser, att allt ska rymmas utan problem då. För det var ju en anledning till att jag köpte hus - att få mer utrymme. Och apropå utrymme - jag håller på och sliter mitt hår, kattlådan, vart ska jag få plats med kattlådan? Hall och toalett är pyttesmå, och jag vill varken ha kattlådan i sovrummet, målarrummet, köket eller vardagsrummet. Förhoppningsvis kommer katterna inte att behöva den vad det lider, men än så länge får jag nog ställa den i duschen. Inte på något sätt optimalt, men vad ska man göra?
 

Kommentera här: