snälla universum, mitt hus önskar sig saker!

Jag har ju blivit en varm anhängare av "uttryck vad du vill ha/behöver, så ger universum dig just detta" (fast man måste vara noga med hur man uttrycker sig, ibland får man dåliga saker också, därför är det bra att hålla sig till sånt man vill ha, inte sånt man INTE vill ha), det senaste året har jag upplevt detta gång på gång. Bara en sån sak som att jag sitter i mitt egna hus, med min hund som sover bredvid mig, och alla mina skulder, och nästan allt hos CSN är betalt. Det gäller förstås inte bara stora, livsomvälvande saker, små saker har jag fått uppfyllt också, bara jag har skickat ut en ärlig önskan. Hela det här inlägget är en ärlig önskan (fast jag vet inte, min önskekvot kanske är uppfylld för i sommar?), jag bor i mitt hus, jag har ommålat/omtapetserat i hela huset, jag börjar få saker på plats - nu börjar det som saknas verkligen mejsla ut sig. Det är förstås inte så att jag behöver dom för att överleva, men för att få huset precis som jag vill. Jag vet, egentligen är det ingen brådska, men jag hoppas ändå att sommarens loppisar och auktioner ska hjälpa mig att hitta det jag vill ha/"behöver".
 
Ett runt teakbord till köket. Det bordet jag redan har, är för litet, och så fungerar inte formen, jag behöver ett bord som jag kan ställa ute på golvet, så blir det bättre placerat i relation till fönstren. Stolar behöver jag också (eller kanske mera vill ha...), jag vill inte ha stolar i samma stil som bordet, men jag vill att dom ska vara retro/vintage, och det gör inget om dom råkar vara udda. Faktiskt, så har jag nästan bättre koll på vad för slags stolar jag INTE vill ha... Men dyker rätt stol upp, så vet jag förhoppningsvis.
 
Ett sideboard i teak vill jag också ha (japp, gillar teak), som förvaring uppe i övre hallen. Nu har jag ett par små Billy-bokhyllor där, och det funkar väl, men är inte speciellt snyggt, och det hade varit trevligt att kunna stänga in prylarna innanför dörrar. På auktion brukar man kunna hitta sideboards riktigt billigt (förra sommaren gick ett för 60-70 kr, då hade jag varken plats, eller bil att frakta hem den i, men ändå kändes det riktigt surt att låta den gå), än har jag inte sett några, men det kommer hoppas jag.
 
Min trädgård är inte mycket att hurra för, den består av gräs och träd och buskar. Jag önskar verkligen att ett mirakel ska ske, och jag vaknar upp till nåt sånt här... Det händer förstås inte, och överhuvudtaget så har jag väldigt få planer för trädgården i sommar - gräsklippning nån gång ibland, det är så långt jag tänker fundera på den saken. Men nästa sommar!
 
Grönt inomhus funderar jag desto mer på. Jag har en del blommor, och dom blir bara fler, men dom allra flesta av mina blommor är rätt små. Dessutom är många av dom suckulenter, som växer sakta. Jag vill hemskt gärna ha lite blommor av modell större, och allra helst vill jag ha en eller ett par fiolfikusar. Jag har en liten, och den växer så det knakar, men det tar några år innan den börjar närma sig den här storleken...
 
En fruktskål av något slag, så att jag slipper ha frukt liggande i högar på köksbänken. Just nu är jag väldigt inne på mässing, men fruktskålen behöver inte vara i mässing, bara den är fin och fylller sin funktion.
 
En brödlåda vill jag också ha tag på, av samma orsak som ovan - jag vill slippa brödpåsar på köksbänken. Nu har jag ju faktiskt nog med bänkyta, så jag har plats med förvaring av olika slag.
 
Jag är också på jakt efter gardiner till vardagsrummet. Jag har många fina vintagegardiner, men alla är bara två längder, och jag har två fönster och behöver alltså fyra längder. Fast just när jag skriver det här, så börjar jag fundera - kanske räcker det med en längd i varje fönster? För då räcker ju gardinerna jag redan har, och då är det ingen panik att skaffa nya. Det är värt ett försök!
 
Sådär universum! Det här är några saker som skulle göra mig väldigt glad (förutom fred på jorden, att inga barn ska svälta, att inga djur ska plågas, men det är rätt självklart), fina grejer för att göra mitt hus färdigt. Och att jag ska få hem soffan (hade den rymts bak i bilen, så vore det inga problem...). Jag hoppas att jag ska snubbla över dom på loppisar och auktioner i sommar!
 
En helt annan sak, men jag tyckte att det var ett rätt roligt sammanträffande. Igår på vägen hem, så spelade jag en rockabilly-cd, och blev som vanligt omkörd av alla (jag håller mig till hastigheten när jag har hund i bilen). Precis när en låt på temat be-bop-a-baby spelas, så kör det om en bil med registreringsskylten BOP. Vad sägs om det sammanträffandet? ^_^
 

Kommentera här: