(nästan) alla mina lampor

Ni vet ju att jag har fixat och donat med mina lampor den senaste tiden, jag har bytt kontakter, och till och med bytt sladd helt och hållet på en (blir lite självstolt över det, det verkar rätt krångligt, men var inte det, bara jag hade alla grejer). Ni har sett litegrann av mina lampor, nu har jag varit runt och tagit kort på mest alla, så det här blir ett väldigt upplysande (haha) lampinlägg. Dom allra flesta lamporna är köpta begagnade, det är bara mässingslampskärmen i sovrummet som är ny, tror jag, den köpte jag på Lagerhaus. Däremot har jag köpt ett par textilsladdar nya, och kommer att köpa fler - dom är absolut det snyggaste alternativet!
 
Den här lampan hängde i nedre hallen i lägenheten, efter sladdbyte, så hänger den numera ovanför soffbordet i målarrummet. En sån lampa ska synas ofta, så jag känns väldigt nöjd med att ha den här istället. Om nån tycker att jag hängt lampan lågt, så är det för att jag föredrar när taklampor (när dom hänger över ett bord) hänger lite lägre, och faktiskt ska dom hänga 50-60 cm över border för bäst ljus.
 
I fönstret i målarrummet har jag den här lampfoten (som väntar på skärm), den är så kitschig att den är underbar!
 
Och så lampan över målarbordet, en textilsladd och en lampstomme, snabbt och enkelt lampfix!
 
Den här fulsnygga och superkitschiga kristallampan hittade jag på loppis i Junsele i måndags.
 
Sovrumslampan har ni sett förr, trådstommeskärmen är från Lagerhaus, textilsladden med mässingslamphållare är köpt på lampaffären, den slipade lampan är från Rusta.
 
Den slipade lampfoten köpte jag på loppis för längesen, den stora glödlampan är antingen från lampaffären eller från Dollar Store, jag har köpt på båda ställen och minns inte vilken det här var. Köp förresten från lampaffären, dom var mycket billigare än på Dollar.
 
I övre hallen har jag en golvlampa i teak och mässing som har stått i Marias gamla kafé, och en trådstomme på den.
 
Och så en lampfot i keramik, som jag köpt på auktion. Den behöver också en lampskärm...
 

Jag köpte den här vägglampan nyligt på loppis, utan att ha nån aning om var den skulle sitta. Jag ville gärna ha den i köket, som ju är gult och vitt, och kom fram till att den funkar bra ovanför spisen, där jag ju saknade belysning.
 
Den här lampan köpte jag för flera år sedan, utan att ha plats för den. Nu får den äntligen komma fram i ljuset!
 
Den här däremot köpte jag på loppis nu i sommar, den passar helt perfekt i vardagsrummet, där jag har mycket teak och vitt.
 
Den här bilden har jag redan visat, men eftersom den också står i vardagsrummet, så får den visa upp sig också.
 
Så ser (nästan alla) mina lampor ut alltså, en riktigt bildbomb blev det. Jag skulle faktiskt behöva lite fler, jag har ett par som ska fixas och hängas upp, annars kollar jag (som vanligt) loppisar efter nya fina lampfynd. Nu, när jag lyckats byta sladd på egen hand, så kanske jag rentav vågar mig på att köpa lite äldre lampor, med lite skruttigare sladdar...
 

Kommentera här: