loppislördag på en torsdag - nattloppisfynd

Jag har knappt visat något av det jag köpte på nattloppisen i Junsele (bara kristallampan igår), så det känns vara dags för det nu. Det blev betydligt färre köp än vad jag hade trott, vilket å andra sidan gjorde att jag hade pengar att spendera på kristaller igår (mer om dom sen), och dom kristallerna är jag himla glad för. Faktum är, att jag börjar ha såpass mycket kristaller, att jag funderar på att skaffa ett kristallaltare, där jag kan lägga upp dom i mandalor och stjärnor och sånt - då ser man hur vackra dom är, och så ger det bra energi. Fast nu skulle jag ju prata om loppisfynd...
 
Den här kitschsöta blomhållaren i form av en pingvin kunde jag inte låta bli, särskilt som den bara kostade 30 kr.
 
Kistan prutade jag ner en hundring, hade jag sett att handtaget på andra sidan var trasigt, och att nyckeln saknades, då hade jag inte gett mig förrän jag fått ner priset en hundring till. Men - den är jättefin, och den är perfekt förvaring till mina garner.
 
Den översta hyllan har jag tillägnat mina favoriter - sockgarnerna. Älskar både enfärgade sockgarner (som kan användas till att sticka sockar mer fair isle-mönster) och självmönstrade sockgarner i fina färger. Raggi har faktiskt blivit riktigt bra på garner, och finns dessutom i tre olika tjocklekar, perfekt! Men, jag saknar nyckeln, för kistan går inte att stänga helt av sig själv, då måste jag flytta på mina fina sockgarner...
 
En rejält stor elefantkruka, som ska decouperas med silkespapper (precis som krukorna bredvid) vad det lider. Dom är kitschfula som dom är, och så blir dom kitschfina täckta med mönster. Tycker jag!
 
Gula och oranga saker har jag svårt att låta bli (vilket förklara varför mitt kök är gult), krukan köpte jag för jag behöver större krukor, keramikskålen för att jag behöver en fruktskål (den här får funka tills jag hittar nåt ännu bättre), men apoteksburken och porslinsskålen köpte jag bra för att dom var fina. Jag som försökte låta bli att köpa sånt jag inte behöver!
 
En fin girlang med bjällor och pärlor och Ganeshor är väl inte nödvändigt, men jag har velat ha en girlang åt det här hållet, och så är det lite roligare att inte köpa en på Indiska. Dessutom passar den hur bra som helst i vardagsrumsfönstret!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: