blommor

Jag tycker om att se andras blommor, och tycker också om att försöka få till bra foton på blommorna hemma. Det som intresserar mig, är blommorna i sitt sammanhang, inte så mycket själva blomman i sig - blommor och inredning hör ihop! Jag har mycket blommor hemma i perioder, man skulle kunna sträcka sig så långt som att säga att jag blir lätt blombesatt då. När jag pluggade i Uppsala på 90-talet, så var vardagsrummet fyllt med min samling fikusar (som det visade sig att jag var allergisk mot...), när jag flyttade till Nynäshamn '99 så var min besatthet pelargoner (som allihop dog under vintern...), och nu har jag inte snöat in på något speciellt, även om jag gärna köper suckulenter - formerna är många, och dom är dessutom väldigt lättskötta.
 
 
Pelargoner tycker jag fortfarande mycket om, nu på sommaren bor allihopa (utom mina tomentosum) ute, och dom verkar trivas bra där - mycket blommor, mycket knopp. Det här är pelargonerna jag köpte enkom för att ha på balkongen i våras, min pelargonsamling (som jag envisas med att övervintra) står på baksidan, jag har en enorm stubbe, som passar perfekt att ställa blomkrukor på..
 
Min bokhylla sticker ut i dörröppningen, jag vet inte om det är huset som är snett, eller bokhyllan, och jag funderade ett tag på vad jag skulle göra för att det skulle vara mindre störande. Till slut kom jag på - en hängväxt såklart! Den drar åtminstone lite uppmärksamhet från bokhyllekanten, och så är det ju fint också.
 
I köksfönstret står ett gäng suckulenter (jag köpte aloe vera-skott på loppis i sommar, 5 kr styck, jag köpte ett helt gäng, som ni ser!), som sagt - formerna är väldigt varierade!
 
I vardagsrummet står min stora lyckoklöver, men den ser inte helt pigg ut, jag tror att jag ska testa att ställa den nån annanstans. Längst bak skymtar min mor-och-barn, jag köpte en stor planta i Östersund för 50-60 kr nånting, här kostar en planta mer än så, och är bara en fjärdedel så stor. Buddhan är köpt på loppis, men är ursprungligen från Dollar Store (enligt etiketten under) - Dollar har en del bra saker att erbjuda!
 
Den ljusgröna plantan till vänster är ännu en suckulent, keramikurnan och babusjkorna är loppisfynd, urnan har jag tänkt att ha som ljuslykta bara det börjar bli mörkt nån gång.
 
I sovrumsfönstret står två elefantöron som jag hittade på Ica för ett tag sedan, och så står mina finaste mässingskrukor här. Tyvärr är dom flesta av dom väldigt små, jag har svårt att få plats med mina blommor i dom...
 
Ikväll ska vi på nattloppis, på min önskelista över fynd jag vill göra, står blomkrukor modell större - väldigt svårt att hitta, eftersom jag helst håller mig till 50-70-tal när det gäller krukor. Eller mässing. Jag planterade mina nya monsteror i mina enda två större krukor, så påfyllning av kruklagret är av nöden!
 

Kommentera här: